Έκαναν ευθανασία σε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης

Δεν θα κατάφερνε να επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα

Μια νεαρή γυναίκα, θύμα σεξουαλικής κακοποίησης κατά την παιδική της ηλικία, κατάφερε να τερματίσει τη ζωή της σύμφωνα με την ολλανδική νομοθεσία για την ευθανασία μετά από τη γνωμάτευση γιατρών και ψυχιάτρων ότι το μετα-τραυματικό στρες της γυναίκας και η σωματική της υγεία ήταν ανίατη. Ο θάνατος της 20χρονης από την Ολλανδία, τροφοδότησε ξανά τη συζήτηση για την ευθανασία στη Βρετανία, με ορισμένους βουλευτές να υποστηρίζουν ότι αν βοηθείται ένα θύμα σεξουαλικής κακοποίησης να πεθάνει, αυτό ισοδυναμεί με την τιμωρία του θύματος.

Οι λεπτομέρειες της υπόθεσης, αποκαλύφθηκαν από έγγραφα της Επιτροπής Ευθανασίας της Ολλανδίας, τα οποία αναφέρουν ότι η γυναίκα άρχισε να υποφέρει από ψυχικές ασθένειες από την ηλικία των 15. Το απεχθές συμβάν της προκάλεσε ανορεξία, χρόνια κατάθλιψη, αυτοκτονικές τάσεις, μανιοκατάθλιψη παραισθήσεις και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, παρέμενε εξ ολοκλήρου κλινήρης. 

Η γυναίκα, έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από την ηλικία των 5 μέχρι και τα 15, άρχισε να λαμβάνει εντατική θεραπεία και παρά το γεγονός ότι έδειξε κάποια σημάδια βελτίωσης εντούτοις σύμφωνα με τους γιατρούς της, ποτέ δεν θα κατάφερνε να επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα. Προ διετίας, αποδέχθηκαν το αίτημά της να της επιτραπεί να βάλει τέλος στη ζωή της όπως και έγινε με θανατηφόρο ένεση το 2015.