Ομολογία Κάμερον: Είχα μετοχές στην off shore του πατέρα μου στον Παναμά

Μέχρι εχθές, ο Βρετανός πρωθυπουργός αρνούταν κατηγορηματικά ότι ήταν κάτοχος οποιωνδήποτε μετοχών ή εξωχώριων επενδυτικών ταμείων

Μέχρι εχθές, ο Βρετανός πρωθυπουργός αρνούταν κατηγορηματικά ότι ήταν κάτοχος οποιωνδήποτε μετοχών ή εξωχώριων επενδυτικών ταμείων και υποστήριζε σθεναρά ότι ούτε ο ίδιος ούτε η οικογένειά του δεν έχουν όφελος από οποιαδήποτε τέτοια ταμεία. 

Σήμερα όμως και κατόπιν τεράστιας πίεσης, ο Ντέηβιντ Κάμερον παραδέχθηκε ότι είχε μεγάλο μερίδιο στην off shore εταιρία που είχε ο εκλιπών πατέρας του, Ίαν, ο οποίος κατονομάζεται στα αρχεία που διέρρευσαν από την εδρεύουσα στον Παναμά δικηγορική εταιρία Mossack Fonseca.

Στην τέταρτη ανακοίνωση του για το σκάνδαλο διαρροών μέσα σε τρεις ημέρες, ο Κάμερον παραδέχθηκε ότι αυτός και η σύζυγός του είχαν μετοχές αξίας άνω των 30.000 λιρών (περίπου 37.000 ευρώ) στην εταιρία Blairmore Holdings, τις οποίες πούλησαν το 2010.

Ωστόσο επέμενε ότι το όλο θέμα – ότι η εταιρία στήθηκε με σκοπό την φοροαποφυγη- είναι μια μεγάλη παρεξήγηση και ότι για τον πατέρα του έχουν γραφτεί πολλές άδικες ανακρίβειες.