Αυτός είναι ο Κύπριος πιλότος του μοιραίου αεροσκάφους της Flydubai

Ο Άριστος Σωκράτους ήταν πρώην εργαζόμενος της "Helios" και λάτρευε την ταχύτητα

Ο Άριστος Σωκράτους με καταγωγή από την Κύπρο, ήταν ο πιλότος του μοιραίου αεροπλάνου της Flydubai που κατέπεσε τα ξημερώματα στη νότια Ρωσία, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων της Ρωσίας.

«Ο κυβερνήτης του αεροσκάφους είχε εμπειρία 5.965 ωρών πτήσης", δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής εταιρείας Flydubai, ενώ ο συγκυβερνήτης ήταν Ισπανός.

Διαβάστε ΕΔΩ: Συντριβή αεροσκάφους στη Ρωσία: Όλοι οι επιβαίνοντες είναι νεκροί

Ο 38χρονος Λεμεσιανός, είχε σπουδάσει στην Oxford Aviation Academy και μετακόμισε στο Ντουμπάι τα τελευταία χρόνια, μετά το κλείσιμο της κυπριακής εταιρείας "Helios", όπου δούλευε.

Το αεροσκάφος τύπου Boeing 737-800 συνετρίβη στο αεροδρόμιο της πόλης Ροστόφ της νότιας Ρωσίας και οι 62 επιβαίνοντες- 55 επιβάτες και επτά μέλη του πληρώματος- είναι νεκροί.

Ο πιλότος προσπαθούσε να προσγειώσει το αεροσκάφος εν μέσω κακών καιρικών συνθηκών, καθώς η ορατότητα ήταν εξαιρετικά περιορισμένη και την ώρα εκείνη έπνεαν θυελλώδεις άνεμοι.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρέσβης της Κύπρου στη Ρωσία, Γιώργος Κασουλίδης, ο πιλότος του αεροσκάφους Boeing που συνετρίβη στο Ροστόφ της Ρωσίας Άριστο Σωκράτους ήταν από τη Λεμεσό.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Κασουλίδης ανέφερε ότι ο Σωκράτους ήταν ο πιλότος του Boeing 737-800 που πραγματοποιούσε την πτήση από το Ντουμπάι προς το Ροστόφ της νότιας Ρωσίας και συνετρίβη, περίπου στις 02:30 ώρα Κύπρου, κατά την προσγείωση του στο αεροδρόμιο Rostov-on-Don. Ήταν μέλος του επταμελούς πληρώματος του αεροπλάνου.

Το ρωσικό Υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών έχει δώσει στη δημοσιότητα τον κατάλογο με τα ονόματα των επιβαινόντων και του πληρώματος. Όλοι σκοτώθηκαν κατά το δυστύχημα.

Τα ονόματα όπως τα έδωσε στη δημοσιότητα η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορικών Μεταφορών

Δείτε τη στιγμή της συντριβής: