Πώς συνέδεσε την έναρξη της αποστολής Exomars με την εικόνα της γέννησης ενός μωρού στην Ειδομένη ο Ιταλός πρωθυπουργός
Την φωτογραφία του μωρού που γεννήθηκε στην Ειδομένη μαζί με εκείνη της επιστημονικής διαστημικής αποστολής Exomars, η οποία ξεκίνησε σήμερα, δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Twitter και στην ιστοσελίδα του ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι.
Στον λογαριασμό του στο Twitter, κάτω από την φωτογραφία, ο Ιταλός πρωθυπουργός γράφει ότι “είναι η ταυτότητα της σημερινής Ευρώπης”. Στην δε ιστοσελίδα του στο διαδίκτυο, μεταξύ των άλλων, ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός αναφέρει:
“Η Ευρώπη που ξεκινά το ταξίδι της προς τον Άρη δεν πρέπει να μας κάνει να ξεχνάμε τα όσα συμβαίνουν, κάθε ημέρα, σε διάφορα σημεία της ηπείρου, από το Καλέ, στη Γαλλία, μέχρι την Ειδομένη, στην Ελλάδα. Κοιτάζοντας αυτή τη φωτογραφία, συγκινείται, κανείς, μπροστά στο θέαμα της ζωής, το οποίο και είναι ισχυρότερο από κάθε τι άλλο. Αλλά πρέπει και να αγανακτήσει, για το ότι ένα νεογέννητο βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση, εν έτει 2016”.
Ο Ματέο Ρέντσι προσθέτει πως “αυτή η φωτογραφία αποτελεί σήμερα, την ταυτότητα της Ευρώπης. Μιας ηπείρου με τεράστιες δυνατότητες, οι οποίες μοιάζουν να έχουν χαθεί, τώρα που βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την κρίση των προσφύγων”.
Για τον λόγο αυτό, ο Ιταλός πρωθυπουργός εξηγεί ότι η χώρα του εργάζεται υπέρ μιας Ευρώπης, η οποία να επικεντρώνεται στις ανθρώπινες αξίες και όχι μόνο στις οικονομικές παραμέτρους, η οποία να ασχολείται με την εργασία και όχι μόνο με την χρηματιστική πραγματικότητα και να μοιράζεται το ίδιο ιδεώδες και όχι μόνον το ίδιο νόμισμα.
Ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης, στο σχόλιό του μέσω διαδικτύου, τέλος υπογραμμίζει:
“Καταβάλαμε αυτή την προσπάθεια επιχειρώντας να αλλάξουμε και την κατεύθυνση της ευρωπαϊκής Αριστεράς, το περασμένο Σάββατο στο Παρίσι. Και θα συνεχίσουμε να το πράττουμε τις ερχόμενες ημέρες, αρχίζοντας από την ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής της Πέμπτης και της Παρασκευής. Στην οποία θέλουμε να πετύχουμε μια συμφωνία με την Τουρκία, αλλά όχι αποδεχόμενοι, ως τίμημα, να εγκαταλείψουμε τις αξίες που χαρακτηρίζουν την Ευρώπη. Σύνοδο στην οποία επιθυμούμε μια ενωμένη, ευρωπαϊκή απάντηση, η οποία να μην βασίζεται στα τείχη και στον φόβο”.