Πέρασαν παράνομα στη ΠΓΔΜ και πνίγηκαν σε χείμαρρο της Γευγελής

Τρεις πρόσφυγες από το Αφγανιστάν έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 23 διασώθηκαν

Τρεις πρόσφυγες από το Αφγανιστάν πνίγηκαν νωρίς σήμερα το πρωί σε ένα χείμαρρο κοντά στην κωμόπολη Γευγελή και άλλοι 23 διασώθηκαν ανακοίνωσε πριν από λίγο η κυβερνητική επιτροπή της ΠΓΔΜ για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης. 

Οι τρεις πρόσφυγες που έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 23 που διασώθηκαν είχαν περάσει παράτυπα στο έδαφος της ΠΓΔΜ, από τμήμα της ουδέτερης ζώνης μεταξύ Ειδομένης και Γευγελής και πνίγηκαν στα νερά του ορμητικού χειμάρρου στο χωριό Μόνι, έξω από την Γευγελή. Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο κέντρο υποδοχής προσφύγων στη Γευγελή και είναι καλά στην υγεία τους.

Εν τω μεταξύ, μεγάλη ομάδα προσφύγων - απηυδισμένοι από την πολυήμερη διαμονή, κάτω από άθλιες συνθήκες, στον καταυλισμό της Ειδομένης - κατευθύνεται σε σημείο της ουδέτερης ζώνης και δηλώνουν αποφασισμένοι να περάσουν τα σύνορα και να συνεχίσουν το ταξίδι τους. 

Αν και γνωρίζουν ότι είναι παράνομη η διέλευση στην ΠΓΔΜ, έχουν φορτωθεί όλα τα υπάρχοντά τους και δηλώνουν αποφασισμένοι να φτάσουν στον προορισμό τους. Ανάμεσά τους και ο 65χρονος Νουρ Εντίν ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι. Όπως εξήγησε μάλιστα η κόρη του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «δεν μπορεί να ζήσει άλλο μέσα στις λάσπες και θέλει να πάει στη Γερμανία όπου ζουν όλα τα υπόλοιπα παιδιά του».