Εκτροχιασμός τρένου στην Ολλανδία – Ενας νεκρός, πολλοί τραυματίες

Σιδηροδρομικό δυστύχημα όταν το τρένο προσέκρουσε σε γερανό συντήρησης

Επιβατική αμαξοστοιχία εκτροχιάστηκε σήμερα στην ανατολική Ολλανδία, μετέδωσαν τα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης που μιλούν για έναν νεκρό και πολλούς τραυματίες, επικαλούμενα αξιωματούχους.

Η τοπική αστυνομία ανακοίνωσε ότι σημειώθηκε "σιδηροδρομικό δυστύχημα" όταν το τρένο προσέκρουσε σε γερανό συντήρησης. 

Πλάνα από τη συντριβή στο Dalfsen, 120 χιλιόμετρα ανατολικά του Άμστερνταμ, δείχνουν τέσσερα επιβατικά βαγόνια να έχουν ανατραπεί μετά τη σύγκρουσή τους με τον γερανό.

Ο δήμαρχος Χαν Νότεν δήλωσε στο ολλανδικό ραδιοφωνικό δίκτυο NOS ότι υπάρχει ένας νεκρός και δέκα τραυματίες, ενώ διευκρίνισε ότι κανένας τραυματίας δεν είναι σε κρίσιμη κατάσταση. "Δεν υπήρχαν πολλοί επιβάτες μέσα στο τραίνο, δηλαδή υπήρχαν μεταξύ 10 και 15". Το τραίνο που χρησιμοποιείται κυρίως από ταξιδιώτες που μετακινούνται καθημερινά για να πηγαινοέρχονται στη δουλειά τους "είναι συχνά γεμάτο το βράδυ, αλλά σχετικά άδειο το πρωί", πρόσθεσε.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που ρωτήθηκε από την ολλανδική τηλεόραση, ο γερανός ανυψωμένος πάνω σε ερπύστριες από καουτσούκ διέσχιζε τη σιδηροδρομική γραμμή με πολύ χαμηλή ταχύτητα όταν έφθασε η αμαξοστοιχία στο σημείο.