Μέρκελ και Κλούνεϊ συζήτησαν σοβαρά για τους πρόσφυγες

H καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ είχε σήμερα μια μικρή στιγμή ανάπαυλας, καθώς έκανε δεκτό στο Βερολίνο τον διάσημο ηθοποιό Τζορτζ Κλούνεϊ και τη σύζυγό του Άμαλ, γνωστούς για το φιλανθρωπικό τους έργο, με τους οποίους συζήτησε για την προσφυγική κρίση.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην καγκελαρία, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και τους δημοσιογράφους. Μόνο μερικά φωτογραφικά στιγμιότυπα κυκλοφόρησαν από το γραφείο Τύπου της γερμανικής κυβέρνησης από το τετ α τετ του Αμερικανού πρωταγωνιστή με την επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης, όπου εκείνος απεικονίζεται να φοράει σκούρο κοστούμι και γραβάτα και φαίνεται να παρακολουθεί αφοσιωμένος τη συνομιλήτριά του.

«Συζητήσαμε σχετικά με τη δέσμευση της μη κυβερνητικής οργάνωσης του Τζορτζ Κλούνεϊ», την Επιτροπή Διεθνούς Διάσωσης (IRC), «της συζύγου του (Άμαλ) και του Ντέιβιντ Μίλιμπαντ», του πρώην υπουργού Εξωτερικών της Βρετανίας και προέδρου της IRC, επισήμανε η Άγγελα Μέρκελ στον Τύπο.

«Συνομιλήσαμε σχετικά με τις δυνατότητες που υπάρχουν για μια ΜΚΟ και μια κυβέρνηση να εργαστούν μαζί (για την επίλυση) των αιτιών που οδηγούν τους ανθρώπους να εγκαταλείπουν (τις χώρες τους) και επίσης τους τρόπους για να ενθαρρύνουμε τους πολίτες να δεσμευτούν σε αυτόν τον σκοπό» προσέθεσε η ίδια.

Σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στον γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF, ο Αμερικανός ηθοποιός  αναφέρθηκε στα «καλύτερα μέσα (που θα μπορούσε κάποιος) να βοηθήσει» τους πρόσφυγες.

«Έχω πλήρη επίγνωση της δυσκολίας του εγχειρήματος» υπογράμμισε ο Κλούνεϊ που απέτινε φόρο τιμής «σε όλους τους εθελοντές» και «σε όλους εκείνους τους Γερμανούς» που έχουν κινητοποιηθεί για να υποδεχθούν τους πρόσφυγες.