Ποιος ήταν ο Ντέιβιντ Μπάουι

Ο Ντέιβιντ Ρόμπερτ Τζόουνς, γνωστός ως Ντέιβιντ Μπάουι (David Bowie, 8 Ιανουαρίου 1947-10 Ιανουαρίου 2016) ήταν διάσημος Βρετανός μουσικός και παραγωγός της ροκ και σημαντικός εκπρόσωπος της μουσικής του 20ού αιώνα, κυρίως χάρις στη δουλειά του τη δεκαετία του 1970. 

Έγινε αρχικά γνωστός το 1969, όταν το τραγούδι του Space Oddity έφτασε στο βρετανικό top-5. Εμφανίστηκε ξανά το 1972 με το τραγούδι Starman και το ανδρόγυνο alter ego Ziggy Stardust. 

Το 1975 έγινε διάσημος στην Αμερική με το τραγούδι του "Fame" που έφτασε στο νούμερο 1, από το άλμπουμ Young Americans. 

Το 1983 κυκλοφόρησε το άλμπουμ Let's dance με τεράστιες επιτυχίες.

Μεταξύ των μεγάλων του επιτυχιών περιλαμβάνονται και τα Space Oddity, Heroes, Under Pressure, Rebel, Rebel, Life on Mars και Suffragette City.

Να σημειωθεί ότι τρεις ημέρες πριν στις 8 Ιανουαρίου, την ημέρα των γενεθλίων τουκυκλοφόρησε το νέο του άλμπουμ «Blackstar».

O θρύλος της ροκ Ντέιβιντ Μπάουι πέθανε χθες, Κυριακή, από καρκίνο σε ηλικία 69 ετών, ανακοίνωσαν σήμερα η οικογένειά του και οι επίσημοι λογαριασμοί του βρετανού αστέρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

"Ο Ντέιβιντ Μπάουι πέθανε ήσυχα σήμερα έχοντας δίπλα του την οικογένειά του έπειτα από μια γενναία μάχη 18 μηνών με τον καρκίνο", αναφέρουν οι λογαριασμοί του στο Twitter και το Facebook, σε μήνυμα που έχει ημερομηνία 10 Ιανουαρίου.