Φρούριο σήμερα το Βατικανό για την έναρξη του Ιωβηλαίου

Οχυρωμένο είναι από σήμερα το Βατικανό καθώς πάνω από 30 εκατομμύρια επισκέπτες αναμένεται να φτάσουν στο παπικό κρατίδιο για τους εορτασμούς του Ιωβηλαίου από την Καθολική Εκκλησία.

Τα μέτρα ασφαλείας στην πόλη του Βατικανού – και στην Ρώμη γενικότερα – είναι πρωτοφανή και δρακόντεια καθώς πολλές φορές ο Πάπας έχει δεχθεί απειλητικά μηνύματα από ισλαμιστές εξτρεμιστές.

Μετά από τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Παρισιού, υπάρχει φόβος ότι η Ρώμη και το Βατικανό, μπορεί να αποτελέσουν έναν από τους επόμενους στόχους.

Στους δρόμους περιπολούν περισσότεροι από 700 στρατιώτες,οι προσκυνητές περνούν από ανιχνευτές μετάλλων στην πορεία τους προς την πλατεία του Αγίου Πέτρου, μη επανδρωμένα αεροσκάφη σκανάρουν την περιοχή, ενώ επιβάλλεται ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από το Βατικανό.

Ο Πάπας Φραγκίσκος ανήγγειλε στις 13 Μαρτίου 2015, την τέλεση του "Ιωβηλαίου Έτος της Ευσπλαχνίας" το οποίο ξεκινά σήμερα με το άνοιγμα της Αγίας Πόρτας στον Άγιο Πέτρο και θα κλείσει στις 20 Νοεμβρίου 2016 με την Πανήγυρη του Χριστού Βασιλέα του Σύμπαντος.