Οργή στη Ρωσία: Σκίτσα του Charlie Hebdo σατιρίζουν την τραγωδία στο Σινά

Οργή στη Ρωσία για τα σκίτσα του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo που διακωμωδούν την αεροπορική τραγωδία με τα 244 στη χερσόνησο του Σινά στην Αίγυπτο.

Το ένα σκίτσο δείχνει τα συντρίμμια ενός αεροπλάνου και έναν επιβάτη να πέφτουν στο έδαφος ενώ ένας τζιχαντιστής προσπαθεί να καλυφθεί για να μην τον χτυπήσουν. Η λεζάντα από το σκίτσο γράφει "Νταές: Η αεροπορία της Ρωσίας εντείνει τους βομβαρδισμούς".

Το δεύτερο δείχνει ένα κρανίο, με διαλυμένα γυαλιά ηλίου να βρίσκεται στο έδαφος, δίπλα στο φλεγόμενο αεροπλάνο και λεζάντα: "Ο κίνδυνος της low cost Ρωσίας. Θα έπρεπε να είχα πάρει την Air Cocaine". (το δεύτερο σχόλιο αφορά στην υπόθεση δυο Γάλλων πιλότων που διέφυγαν στη Δομινικανή Δημοκρατία για να μη συλληφθούν επειδή πιάστηκαν να μεταφέρουν 680 γρ. ναρκωτικών".

Ρώσοι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αντέδρασαν με οργισμένα σχόλια, λέγοντας μάλιστα ότι το σατιρικό περιοδικό δεν έφτιαξε κανένα σατιρικό σκίτσο για τους δημοσιογράφους του που σκοτώθηκαν από εξτρεμιστές στην επίθεση κατά των γραφείων του περιοδικού.