“Ισπανία είμαστε όλοι εμείς”

Μήνυμα ενότητας στη χώρα, ως απάντηση σε όσους ονειρεύονται την αυτονομία περιφερειών όπως της Καταλονίας, έστειλαν την Πέμπτη χιλιάδες Ισπανοί.

Την ώρα που ο κυβερνήτης της περιφέρειας της Καταλονίας Αρτούρ Μας θέλει να οργανώσει δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της και διαλαλεί ότι ένα ανεξάρτητο κράτος στη συγκεκριμένη περιφέρεια θα ήταν το έβδομο πλουσιότερο στην ΕΕ, χιλιάδες πολίτες πραγματοποίησαν διαδηλώσεις σε Μαδρίτη και Βαρκελώνη προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους σε “αποσχιστικές κινήσεις”.

Σημείο συνάντησης στην πρωτεύουσα ήταν η πλατεία Κολόν όπου πολίτες ανεμίζοντας σημαίες της Ισπανίας και της Καταλονίας φώναζαν ρυθμικά “Ζήτω η Ισπανία” και “Ισπανία είμαστε όλοι εμείς”.

“Η ενότητα της Ισπανίας είναι η καλύτερη εγγύηση για τον εσωτερικό πλουραλισμό της, θεμέλιο της αλληλεγγύης ανάμεσα στους πολίτες και μεταξύ των διαφόρων περιφερειών της και θεμελιώδη αρχή των ελευθεριών που όλοι μας χαιρόμαστε”, δήλωσε ένας από τους διοργανωτές της εκδήλωσης, μιλώντας στο πλήθος.

Με το ίδιο σύνθημα, “Ισπανία είμαστε όλοι εμείς”, αλλά και το “Αρτούρ Μας παραιτήσου”, διαδήλωσαν χιλιάδες πολίτες και στο κέντρο της Βαρκελώνης, κατόπιν πρόσκλησης του Κοινωνικού Κινήματος της Ισπανίας και των Καταναλωτών.