Σε κόκκινο συναγερμό λόγω… χιονιά η Μεγάλη Βρετανία

Σε κατάσταση συναγερμού λόγω χιονιά οι αρχές στη Μεγάλη Βρετανία. Το κύμα κακοκαιρίας που έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα σε Σουηδία, Ρωσία και άλλες χώρες του ευρωπαϊκού Βορρά, περνά και στη Γηραιά Αλβιώνα.

Το βράδυ της Πέμπτης οι αρχές στη Σκωτία εξέδωσαν οδηγίες αντιμετώπισης ακραίων καιρικών φαινομένων. Σύσταση απευθύνθηκε προς τους οδηγούς να μην χρησιμοποιήσουν τα οχήματα τους καθώς οι δρόμοι θα παγώσουν. Προβλήματα αναμένονται και στις αερομεταφορές. Ήδη υπάρχουν ακυρώσεις πτήσεων στα αεροδρόμια του Λιούτον, του Αμπερντίν και του Στάνσεντ.

Πυκνό χιόνι έχει ήδη πέσει στη βορειοανατολική Σκωτία αλλά και την Αγγλία προκαλώντας συχνά ατυχήματα στους δρόμους λόγω ολισθηρότητας, σημαντικές καθυστερήσεις στις συγκοινωνίες. Τα σχολεία σε Αμπερντίν, Χάρτφορσιαρ και Έσεξ παραμένουν κλειστά.

Η βρετανική εταιρεία φυσικού αερίου έχει δεχτεί 250.000 κλήσεις για την αντιμετώπιση βλαβών στις σωληνώσεις λόγω ψύχους μόνο αυτή τη βδομάδα τη στιγμή που μια μέση χειμερινή εβδομάδα, οι αντίστοιχες κλήσεις δεν ξεπερνούν τις 70.000.