Ευγνώμων πρόσφυγας ονόμασε το παιδί της Άνγκελα Μέρκελ….

Μία πρόσφυγας από τη Γκάνα , στην οποία η Γερμανία χορήγησε άσυλο, ονόμασε τη νεογέννητη κόρη της, Άνγκελα Μέρκελ, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης που της επετράπη να παραμείνει στη χώρα.

Η 26χρονη Ophelya Ade δήλωσε στο ληξιαρχείο του Ανόβερο το παιδί, το οποίο πλέον θα έχει το όνομα της Γερμανίδας καγκελάριου.

Η Nadine Heese, εκπρόσωπος του γερμανικού Ερυθρού Σταυρού που διαχειρίζεται το κέντρο υποδοχής όπου ζει η Ophelya , είπε στο Reuters ότι η πρόσφυγας ήθελε να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της προς τη Μέρκελ, την οποία θεωρεί μια «μεγάλη γυναίκα».

Το κοριτσάκι γεννήθηκε στο Ανόβερο της Γερμανίας στις 2 Φεβρουαρίου, αλλά η ιστορία έγινε γνωστή από τα τα μέσα ενημέρωσης αυτή την εβδομάδα. Η Γερμανία ενέκρινε την αίτηση της Ade για άσυλο νωρίτερα φέτος και της έδωσε άδεια παραμονής τριών ετών.

Τον Ιούλιο, η Μέρκελ ήρθε “αντιμέτωπη” με ένα νεαρό κορίτσι από την Παλαιστίνη που , όταν της είπε σε μια τηλεοπτική εκπομπή ότι θα πρέπει να να σταλεί πίσω στο Λίβανο μετά από τέσσερα χρόνια στη Γερμανία, επιεδή η χώρα δεν μπορεί να δεχτεί όλους τους πρόσφυγες -. το κορίτσι άρχισε να κλαίει.

Το περιστατικό έκανε τον γύρο του κόσμου και η οικογένεια της ναρής Παλιστίνιας δεν έχει απελαθεί ακόμα από τη Γερμανία.

Η Γερμανία έχει δεχθεί σχεδόν 160.000 αιτήσεις ασύλου κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015, και αναμένει περισσότερους από 450.000 μετανάστες να φτάσουν φέτος, αριθμός ρεκόρ για την χώρα.