Σουλτς: Έλληνες όπως ο κύριος Βαρουφάκης μου σπάνε τα νεύρα

Σε μια τουλάχιστον άκομψη και διπλωματικά απαράδεκτη δημόσια δήλωση για την ελληνική κυβέρνηση και τους Έλληνες προέβη χθες το βράδυ σε τηλεοπτική συνέντευξή του σόου ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς: ««Θέλω να πω κάτι για την ελληνική κυβέρνηση: Μερικές φορές, Έλληνες όπως ο κ. Βαρουφάκης ή κάποιος άλλος, μου σπάνε τα νεύρα»  » είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στις επίπονες διαπραγματευσεις των δανειστών με τη χώρα.

«Η ελληνική κυβέρνηση με εκνευρίζει. Εμείς έχουμε κάνει αρκετές κινήσεις, τώρα, η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να αναλάβει τις ευθύνες της» δήλωσε ο Μάρτιν Σούλτς στην τηλεοπτική εκπομπή του δικτύου "ZDF" .

Όταν έγινε αναφορά στην επικαιροποιημένη λίστα μεταρρυθμίσεων της ελληνικής κυβέρνησης, ο Μάρτιν Σουλτς είπε: «Είμαι ως εδώ» και τόνισε ότι οι Έλληνες έχουν την ευθύνη να αποδεχθούν τη βοήθεια που τους προσφέρει η Ευρώπη.

Τόνισε ότι κανείς δεν θέλει να βγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη - καθώς κάτι τέτοιο θα σήμαινε αυτομάτως και αποχώρησή της από την Ε.Ε - και ότι οι εταίροι θέλουν επιθυμητή μία συμφωνία με την Αθήνα, όμως, ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς και κοπιαστικός.

Στο πάνελ της εκπομπής βρισκόταν ο Γιώργος Χονδρός, μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο ο ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου παραδέχτηκε ότι για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα φταίνε κυρίως οι προηγούμενες κυβερνήσεις, οι οποίες ουσιαστικά τα προκάλεσαν.

 

Όσον αφορα τον... εκνευριστικό Έλληνα υπουργό Οικονομικών, ο Γιάνης Βαρουφάκης αρνήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις Σουλτς και αρκέστηκε να απαντήσει: «Δεν θα ακούσετε ποτέ χαρακτηρισμό από εμένα για συνάδελφο»