Απαγορεύεται η ζωοφιλία στη Γερμανία

Η ανακοίνωση ότι το Βερολίνο θα περάσει αυστηρό νόμο με τον οποίο θα απαγορεύει τη ζωοφιλία, προϋποθέτει μια μάλλον σοκαριστική παραδοχή: ότι η πρακτική αυτή ήταν νόμιμη στη χώρα. Και έτσι είναι: η ζωοφιλία και η κτηνοβασία είχαν νομιμοποιηθεί στη χώρα το 1969!

Σύμφωνα με δηλώσεις της υπουργού Γεωργίας της κυβέρνησης της Άνγκελα Μέρκελ, το νομοσχέδιο που ετοιμάζεται θα προβλέπει βαρύτατες ποινές για όποιους μεταχειρίζονται σεξουαλικά τα ζώα αλλά και άλλες πρακτικές που τα βασανίζουν.

Φιλοζωικές οργανώσεις πιέζουν εδώ και χρόνια να αναγνωριστούν και νομικά τα δικαιώματα των ζώων αλλά και να αναγνωριστούν σε βάρος τους εγκλήματα όπως η ασέλγεια και ο βιασμός.

Λόγω του νόμου το 1969, στη Γερμανία έχει δημιουργηθεί μια Ένωση ζωόφιλων, η Zeta, που αριθμεί περισσότερα από 100 μέλη. Σύμφωνα με τη Zeta, η κτηνοβασία δεν ασκείται εξαναγκαστικά στα ζώα και πως αυτά έχουν τη δυνατότητα να δείξουν πότε κάτι δεν τους αρέσει. “Δεν τους φερόμαστε βίαια. Τα ζώα έχουν τρόπους να μας δείχνουν ακριβώς τι θέλουν και τι όχι. Κοιτάζοντας το σκύλο μου ξέρω αμέσως τι θέλει. Είναι πιο εύκολο να καταλάβεις τα ζώα παρά τις γυναίκες...” λέει ο Michael Kiok, πρόεδρος της Zeta. Ο Kiok έχει ένα σκυλί ράτσας Alsatian, με το οποίο όπως υποστηρίζει έχει “κανονική σχέση”.

Οι φιλόζωοι ζητούν η Πρόνοια να πάρει τόσο το σκυλί του Kiok, όσο και τα κατοικίδια άλλων 800 εγνωσμένων ζωόφιλων. Σύμφωνα, πάντως, με τη Zeta, σε όλοι τη Γερμανία υπάρχουν περίπου 100.000 ζωόφιλοι.

Το νομοσχέδιο για την απαγόρευση της ζωοφιλίας και της κτηνοβασίας θα έρθει στη γερμανική Βουλή στις 14 Δεκεμβρίου.