Παίρνουν πίσω χιλιάδες φορολογικά ειδοποιητήρια στην Ιταλία

Τα πάνω κάτω έρχονται στην Ιταλική Υπηρεσία Είσπραξης Φορολογικών Οφειλών! Το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας με απόφαση του έκρινε άκυρες τις προαγωγές 767 ανώτερων υπαλλήλων σε διευθυντικές θέσεις. Οι προαγωγές αποφασίσθηκαν τα περασμένα χρόνια, από την ίδια την υπηρεσία και πρέπει να θεωρηθούν άκυρες, σύμφωνα με το Δικαστήριο. Οι δικαστές αναφέρουν ότι οι προαγωγές των διευθυντικών αυτών στελεχών στερούνται της αναγκαίας νόμιμης εγκυρότητας διότι για την κάλυψη των θέσεων είναι υποχρεωτική η τέλεση διαγωνισμού.

Ο ιταλικός τύπος αναφέρει ότι το 2012, ήδη, το τοπικό διοικητικό δικαστήριο της περιφέρειας της Ρώμης είχε κρίνει άκυρες της επιλογές των διευθυντών, αλλά η κυβέρνηση είχε απαντήσει με νομοθετικό διάταγμα που παρείχε στην Υπηρεσία Είσπραξης Φορολογικών Οφειλών την δυνατότητα να παρακάμπτει την υποχρεωτική διαδικασία των ανοικτών διαγωνισμών. Το Συνταγματικό Δικαστήριο, τώρα, επιβεβαιώνει ότι η όλη πρακτική η οποία ακολουθήθηκε, είναι αντισυνταγματική.

Σύμφωνα με πολλούς Ιταλούς δικηγόρους, όπως τον Άντζελο Γκρέκο, ειδικός σε φορολογικά θέματα, υπάρχει ιδιαίτερα μεγάλη πιθανότητα να κριθούν άκυρα, χωρίς καμία αξία, εκατοντάδες χιλιάδες ειδοποιητήρια πληρωμής που έχουν αποσταλεί σε άλλους τόσους Ιταλούς πολίτες.

Η εξέλιξη αυτή θα μπορούσε να ισχύσει τόσο για οποίον δεν έχει αρχίσει να καταβάλει στο ιταλικό δημόσιο τα οφειλόμενα ποσά, όσο και για τους πολίτες που έχουν ήδη ξεκινήσει να πληρώνουν, με την διαδικασία του διακανονισμού σε μηνιαίες δόσεις.