Γερμανία: Προς απαγόρευση η κτηνοβασία

Στην καθολική απαγόρευση της σεξουαλικής συνεύρεσης μεταξύ ανθρώπων και ζώων προσανατολίζεται η Γερμανία, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα η κυβέρνηση, εν μέσω αντιδράσεων από κτηνοβάτες.

"Μια ρητή απαγόρευση θα κάνει πιο εύκολη τη δίωξη και θα βελτιώσει τον βαθμό προστασίας των ζώων", δήλωσε ο επικεφαλής της επιτροπής γεωργίας της Μπούντεσταγκ (κάτω βουλή) Χανς-Μίχαελ Γκόλντμαν.

Όπως γράφει η εφημερίδα "Tageszeitung", ο γερμανικός νόμος περί προστασίας των ζώων προς το παρόν απαγορεύει τη σεξουαλική συνεύρεση μεταξύ ανθρώπων και ζώων μόνο στην περίπτωση που το ζώο τραυματίζεται.

Η νέα νομοθεσία, θα απαγορεύει επίσης την προμήθεια ζώων για σεξουαλική συνεύρεση με ανθρώπους, δεδομένου ότι μέχρι σήμερα κάποιες φάρμες νοικιάζουν ζώα για σεξουαλική εκμετάλλευση.

Η τροπολογία προβλέπει για τους παραβάτες πρόστιμα ύψους έως και 25.000 ευρώ.

Την ίδια ώρα μια ομάδα "ζωόφιλων" απειλεί να προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά της απαγόρευσης. Ο λόγος για την οργάνωση "Ζωόφιλοι για την Ηθική Μεταχείριση των Ζώων"(ZETA), όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της, Μίχαελ Κίοκ, ο οποίος δήλωσε στην Tageszeitung ότι ζει με την Κέσι, ένα θηλυκό σκυλί οκτώ ετών.

Σύμφωνα με αυτή την οργάνωση οι ζωόφιλοι κάνουν σεξ με ζώα μόνο αν είναι βέβαιοι ότι έχουν τη συγκατάθεσή τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη οργάνωση "υπολογίζει" ότι ο αριθμός των ανθρώπων που συνευρίσκονται σεξουαλικά με ζώα στη Γερμανία φθάνει τους 100.000!