Στρος Καν: Δεν κάναμε όργια κάθε μέρα, μόνο τέσσερις φορές το χρόνο

Ο Ντομινίκ Στρος-Καν επανέλαβε ενώπιον του δικαστηρίου ότι αγνοούσε την παρουσία ιερόδουλων στις ερωτικές βραδιές που οργάνωνε για λογαριασμό του ένας κύκλος φίλων του.

Ο κάποτε εξαιρετικά προβεβλημένος πολιτικός άνδρας της Γαλλίας δήλωσε στην αρχή της κατάθεσής του ενώπιον του δικαστηρίου ότι δεν διέπραξε "ούτε έγκλημα, ούτε αδίκημα", ενώ όταν ερωτήθηκε από τον πρόεδρο Μπερνάρ Λεμέρ "εάν έχει αλλάξει γνώμη" ως προς την υπερασπιστική του γραμμή απάντησε: "Για τη γνώση μου ως προς τη συμμετοχή ιερόδουλων; Όχι".

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, ο κ. Στρος Καν διαμαρτυρήθηκε κάνοντας ένσταση λέγοντας ότι η δικογραφία περιείχε υπερβολές. "Όταν διαβάζει κανείς την καταγγελία νομίζει ότι αυτό κάναμε συνέχεια αλλά στην πραγματικότητα το κάναμε μόλις τέσσερις φορές το χρόνο" είπε ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ.

Ο Στρος Καν κατηγορείται για τη διοργάνωση αρκετών τέτοιων σεξουαλικών οργίων από το Μάρτιο του 2008 έως τον Οκτώβριο του 2011.

Στα πάρτυ οργίων συμμετείχαν δικαστές, δικηγόροι, εισαγγελείς, δημοσιογράφοι και αξιωματούχοι της αστυνομίας.

Η υπόθεση Στρος Καν έφερε στο φως ένα ολόκληρο διεθνές δίκτυο διοργάνωσης οργίων όπου εμπλέκονται υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι από αρκετές χώρες. Ενώ έχει ανοίξει στη Γαλλία μια δημόσια συζήτηση σχετικά με την ηθική και κατά πόσον (για τα δημόσια πρόσωπα) μπορεί να διαχωρίζεται η προσωπική και κοινωνική εκδήλωση της.

Στη Γαλλία πάντως η πορνεία δεν είναι παράνομη. Είναι όμως η προαγωγή και η μαστροπεία.