Μπέρδεψαν τις Μπετανκούρ στην υπόθεση Σαρκοζί

Νέα τροπή στο σκάνδαλο Μπετανκούρ το οποίο βαραίνει τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, δίνει η αποκάλυψη που έκανε την Παρασκευή ο δικηγόρος του.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, Τιερί Ερζόγκ, ο δικαστής που ερευνά την υπόθεση της χρηματοδότησης της προεκλογικής εκστρατείας του Σαρκοζί το 2007, φέρεται να μπέρδεψε τη Λιλιάν Μπετανκούρ,
ιδιοκτήτρια της εταιρείας L'Oreal, με τη συνεπίθετή της Ίνγκριντ, η οποία είναι Γαλλοκολομβιανή πολιτικός.

Όπως είπε ο Ερζόγκ, στο γαλλικό ραδιόφωνο, στο ημερολόγιο του πρώην προέδρου αναφερόταν μια συνάντηση με την "Μπετανκούρ", αλλά επρόκειτο για την πολιτικό που κρατήθηκε όμηρος στην Κολομβία επί έξι χρόνια και απελευθερώθηκε το 2007. "Στο ημερολόγιο, αν θέλετε το πιστεύετε, σημειώνεται ότι ο Νικολά Σαρκοζί δέχτηκε την οικογένεια Μπετανκούρ".

Ο δικαστής Ζαν Μισέλ Ζαντί και οι άλλοι δύο δικαστές που εξέτασαν την Πέμπτη τον Σαρκοζί, για περίπου 12 ώρες, τον ανέφεραν ως μάρτυρα, κάτι που για το γαλλικό σύστημα δικαιοσύνης σημαίνει ότι δεν είναι υπόλογος για να οδηγηθεί σε δίκη.

Η υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας πριν από τρία χρόνια, όταν μια πρώην λογίστρια της “χρυσής” κληρονόμου της L'Oreal υποστήριξε ότι ένα μεγάλο χρηματικό ποσό δόθηκε στο κόμμα του Σαρκοζί.

Η οικογένειά της διατηρούσε ανέκαθεν στενούς δεσμούς με το δεξιό κόμμα UMP του Σαρκοζί, ο οποίος πλέον δεν καλύπτεται από ασυλία αφότου έχασε την προεδρία.
  
"Και για εκείνον και για μένα, η υπόθεση αυτή δεν υπάρχει πια", κατέληξε ο Ερζόγκ.