Μπαράζ επιθέσεων σε μουσουλμανικούς χώρους λατρείας στη Γαλλία

Μία φωτιά, που σβήστηκε σύντομα και πιθανόν οφείλεται σε εμπρησμό, σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής σε τέμενος υπό κατασκευή στο Πουατιέ, στην κεντρική Γαλλία, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο συγκλίνουσες πηγές, σε ακόμη ένα επεισόδιο εναντίον μουσουλμανικού χώρου λατρείας.

Πολλά τζαμιά έχουν βρεθεί στο στόχαστρο μετά την επίθεση εναντίον της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo την Τετάρτη και τις ομηρίες που διέπραξαν τζιχαντιστές.

Στο Πουατιέ, περίοικοι ενημέρωσαν τις αρχές για τη φωτιά που ξέσπασε στο άδειο εργοτάξιο και η οποία σβήστηκε πριν από την άφιξη των πυροσβεστών. Σύμφωνα με την περιφέρεια, πρόκειται για εγκληματική ενέργεια. Μία αστυνομική δύναμη έχει αναπτυχθεί μόνιμα εκεί προκειμένου να εγγυηθεί την ασφάλεια του τεμένους, που έχει ήδη στοχοθετηθεί καθώς την Πέμπτη άγνωστοι έγραψαν μήνυμα που έλεγε “Θάνατος στους Άραβες” στην πόρτα του κτιρίου.

Σφαίρες είχαν πλήξει στα τέλη της εβδομάδας την πρόσοψη ενός τεμένους πλησίον του Αλμπί, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί. Την ίδια νύχτα μία φωτιά είχε προκαλέσει σοβαρές ζημιές σε ένα τέμενος στο Εξ λε Μπεν, ενώ ρατσιστικά μηνύματα που αναφέρονταν στην επίθεση εναντίον της Charlie Hebdo είχαν ανακαλυφθεί στην πόρτα ενός τεμένους στο Μπαγιόν.

Στην Κορσική, άγνωστοι τοποθέτησαν κεφάλια αγριογούρουνων την Παρασκευή και το Σάββατο μπροστά από δύο αίθουσες προσευχής μουσουλμάνων στο νησί, ανακοίνωσε η χωροφυλακή. Επιπλέον, το μήνυμα “Έξω οι Άραβες” είχε γραφτεί σε ένα κτίριο όπου στεγάζεται το μουσουλμανικό συμβούλιο στην Κορσική, στα περίχωρα του Αζαξιό.