Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο γιόρτασαν την έλευση του 2015, από το Σίδνεϊ ως τη Νέα Υόρκη και τις όχθες του Τάμεση και από την Αψίδα του Θριάμβου στο Παρίσι έως το Χονγκ Κονγκ και το Ντουμπάι.
Στην Ευρώπη, η Μόσχα ξεκίνησε τον χορό των εορτασμών. Στην Κόκκινη Πλατεία ο καθεδρικός ναός του Αγίου Βασιλείου φωτίστηκε από πολύχρωμα πυροτεχνήματα.
Στο Παρίσι τα πυροτεχνήματα που ερρίφθησαν από την Αψίδα του Θριάμβου φώτισαν τη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων που ήταν γεμάτη τουρίστες.
Στο Λονδίνο περίπου 100.000 άνθρωποι που διέθεταν το απαραίτητο εισιτήριο είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν ένα τεράστιο σόου πυροτεχνημάτων στις όχθες του Τάμεση, που διήρκεσε 11 λεπτά.
Στην Ισπανία, στην πλατεία Πουέρτα δελ Σολ στη Μαδρίτη, χιλιάδες άνθρωποι αψήφησαν το κρύο και έφαγαν, όπως το θέλει η παράδοση, 12 ρώγες σταφυλιού μόλις το ρολόι έδειξε μεσάνυχτα για να έχουν 12 καλότυχους μήνες. Περίπου 2 εκατομμύρια κιλά σταφύλια εκτιμάται ότι να καταναλώθηκαν στη χώρα την παραμονή της φετινής Πρωτοχρονιάς.
Στο Βερολίνο δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην Πύλη του Βρανδεμβούργου και παρακολούθησαν το σόου με τα πυροτεχνήματα. Ο Αμερικανός καλλιτέχνης Ντέιβιντ Χάσελχοφ ήταν επίσης παρών, 25 χρόνια μετά τη συναυλία που έδωσε στις 31 Δεκεμβρίου του 1989, μερικές ημέρες μετά την πτώση του Τείχους.
Για τη Λιθουανία η έλευση του 2015 σηματοδοτεί την είσοδο της χώρας στην Ευρωζώνη. Πλέον είναι η 19η χώρα που υιοθετεί το ενιαίο νόμισμα της ΕΕ. Η γειτονική Λετονία αναλαμβάνει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Νωρίτερα στην Ασία, στο Τόκιο περίπου 2.000 άνθρωποι άφησαν μπαλόνια στον ουρανό τα οποία περιείχαν τις ευχές τους για το νέο έτος.
Στο Χονγκ Κονγκ εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι παρακολούθησαν το σόου με τα πυροτεχνήματα που διήρκησε 8 λεπτά και φώτισε τους εμβληματικούς ουρανοξύστες της πόλης.
Στο Πεκίνο, η υποψηφιότητα της πόλης για τη διοργάνωση των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2022 ήταν στο επίκεντρο των εορτασμών που πραγματοποιήθηκαν στο ολυμπιακό πάρκο της κινεζικής πρωτεύουσας.
Στο Ντουμπάι το Μπουρτζ Χαλίφα, το ψηλότερο κτίριο του κόσμου που φτάνει τα 828 μέτρα, φωτίστηκε από πυροτεχνήματα.
Αντίθετα στη Μαλαισία το κλίμα μόνο εορταστικό δεν ήταν μετά τη συντριβή του αεροσκάφους της μαλαισιανής εταιρείας AirAsia στην Ινδονησία με 162 επιβαίνοντες. Επιπλέον οι φονικές πλημμύρες επέτειναν το αίσθημα της θλίψης και οι εορτασμοί για το νέο έτος ακυρώθηκαν.
Στην Ινδονησία διοργανώθηκε μια ολονυκτία με κεριά στην Σουραμπάγια, την πόλη απ’ όπου απογειώθηκε το μοιραίο αεροπλάνο της Air Asia, στη μνήμη των θυμάτων.
Στη Νέα Υόρκη ένα εκατομμύριο άνθρωποι αναμένεται να συγκεντρωθούν στην Τάιμς Σκουέρ για να παρακολουθήσουν την κάθοδο της γιγαντιαίας κρυστάλλινης μπάλας, η οποία παραδοσιακά σηματοδοτεί τις τελευταίες στιγμές της χρονιάς που φεύγει και την έλευση της νέας. Παράλληλα περίπου 200 εκατομμύρια Αμερικανοί αναμένεται να παρακολουθήσουν το γεγονός από την τηλεόραση.