Οι φτωχοί πεινούν γιατί… δεν ξέρουν να μαγειρεύουν οικονομικά

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει στη Μεγάλη Βρετανία η δήλωση της βαρόνης Αν Τζέγκιν, η οποία- ως άλλη Μαρία Αντουανέτα- δήλωσε ότι οι φτωχοί άνθρωποι πεινάνε και καταφεύγουν στα συσσίτια, επειδή δεν ξέρουν πώς να μαγειρεύουν οικονομικά! 

Ακόμα χειρότερα, η Βαρόνη του Κέννινγκτον έκανε αυτή την δήλωση, παρουσιάζοντας μια σημαντική έκθεση που έδειξε ότι 4 εκατομμύρια άνθρωποι πεινούν στη Βρετανία.

"Έχουμε χάσει τις μαγειρικές μας. Οι φτωχοί άνθρωποι δεν ξέρουν πώς να μαγειρεύουν. Σήμερα έφαγα ένα μεγάλο μπολ πόριτζ, που κόστισε μόλις 4 πένες... Ένα μεγάλο μπολ ζαχαρούχων δημητριακών θα σας κοστίσει 25 πένες" είπε η Αν Τζέγκιν, δίνοντας την δική της γαλοζοαίματη εξήγηση για το φαινόμενο της αύξησης των φτωχών στη χώρα της. 

Η συντηρητική βαρόνη είναι μέλος του Δ.Σ της Unicef και έχει εργαστεί σε πολλά φιλανθρωπικά ιδρύματα, Μάλιστα, το 2011, έλαβε από το παλάτι τον τίτλο "ομότιμη", ως αναγνώριση του φιλανθρωπικού της έργου. 

Λογικό ήταν λοιπόν η παραπάνω, αποκαλυπτική δήλωσή της να προκαλέσει σάλο. Σύμφωνα με τον Independent, Η ίδια έσπευσε να ζητήσει συγνώμη για τα άστοχό σχόλιο της και προσπάθησε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα λέγοντας ότι "το θέμα είναι ότι έχουμε ξεχάσει να μαγειρεύουμε. Αν οι άνθρωποι είχαν σήμερα τις δεξιότητες μαγειρέματος που είχαν οι προηγούμενες γενιές , κανένας από εμάς δεν θα έτρωγε τόσο πολύ προπαρασκευασμένα τρόφιμα."