Ο πρώτος γκέι δήμαρχος σε μικρή Πολωνική πόλη

Η εκλογή του πρώτου ανοιχτά gay δήμαρχου της Πολωνίας χειροκροτήθηκε θερμά, σε μια χώρα που είναι γνωστή για τη συντηρητικά καθολικά ήθη της.

Ο Robert Biedron, βουλευτής με ένα μικρό εθνικό αριστερό κόμμα, κέρδισε άνετα την δημαρχία στην μικρή πόλη της Βαλτικής Slupsk.  

Οι κάτοικοι τον υποδέχθηκαν σήμερα μπροστά από το δημαρχείο κατενθουσιασμένοι και ο ίδιος δήλωσε συγκινημένος: "Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους, τουλάχιστον έχουμε νέο Δήμαρχο. Είμαι τόσο, μα τόσο χαρούμενος. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Σας εύχομαι ό, τι καλύτερο. Υποσχεθήκαμε αλλαγές για αυτή την πόλη. Υποσχεθήκαμε να απελευθερώσουμε την Slupsk από πολιτικές έριδες, διαφθορά, καυγάδες και έχθρες, που ταλαιπωρούσαν την πόλη για πολλά χρόνια και θα κρατήσουμε το λόγο μας".  

Το 2011, ο Biedron, έγινε ο πρώτος ομοφυλόφιλος βουλευτής της χώρας και στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές εξελέγη με το 57%. 

Ο ίδιος δήλωσε ακόμα ότι ο σεξουαλικός προσανατολισμός του δεν τον εμπόδισε ποτε στην προεκλογική εκστρατεία του και ότι θα είναι ένας μετριοπαθής δήμαρχος "γιατί αυτή η πόλη είναι μικρή".