Η Μέρκελ βλέπει τα ποσοστά της να κατρακυλούν

Περισσότεροι από 6 στους 10 Γερμανούς πιστεύουν ότι η κυβέρνηση της Άνγκελα Μέρκελ δεν ενδιαφέρεται για τα μελλοντικά προβλήματα της Γερμανίας ενώ μόλις 1 στους 4 πιστεύει ότι η κυβέρνηση ενεργεί με γνώμονα το κοινό καλό.

Αυτή τη σημαντική συρρίκνωση της εμπιστοσύνης των Γερμανών πολιτών προς την κυβέρνηση διαπιστώνει εσωτερική δημοσκόπηση της γερμανικής κυβέρνησης, που διεξήγαγε η ερευνητική ομάδα ‘Εκλογές’ για λογαριασμό της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τύπου.

Τα πορίσματα του εν λόγω γκάλοπ χαρακτηρίζονται “καταστροφικά”.

Επτά στους δέκα ερωτηθέντες κατηγορούν την κυβέρνηση συνασπισμού (CDU/CSU και FDP) για εξυπηρέτηση μεμονωμένων συμφερόντων. Μόνον το 24% πιστεύει ότι στο επίκεντρο της κυβέρνησης της Άνγκελα Μέρκελ βρίσκεται το κοινό καλό. Το 65% επίσης θεωρεί ότι η κυβέρνηση Μέρκελ δεν ενδιαφέρεται “καθόλου” ή “όχι τόσο έντονα” για τα μελλοντικά προβλήματα της Γερμανίας. Μόλις το 42% είναι ικανοποιημένο με τη μετάβαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, δηλαδή 10% λιγότεροι πολίτες σε σχέση με προηγούμενη σχετική δημοσκόπηση που έλαβε χώρα τον Ιούλιο.

Ανίσχυρο... χαρτί της κυβέρνησης είναι ο αντικαγκελάριος και πρόεδρος του κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών FDP, Φίλιπ Ρέσλερ. Μόλις το 15% τον θεωρούν ικανό να επιβάλει τις απόψεις του.