Ρώμη: Επιθέσεις σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων

Τουλάχιστον 45 παιδιά τα οποία φιλοξενούνται στο κέντρο παραμονής προσφύγων της συνοικίας Τορ Σαπιέντσα της Ρώμης μεταφέρθηκαν σήμερα σε άλλες περιοχές της Ιταλίας, εξαιτίας της έντασης που επικρατεί με κατοίκους της περιοχής.

Τις τελευταίες δυο ημέρες, μέρος των κατοίκων διαδηλώνουν έξω από το κέντρο απαιτώντας την απομάκρυνση των προσφύγων. Μάλιστα, πέταξαν πέτρες με μπουκάλια και έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων.

Η λογική που επικράτησε είναι ότι πρέπει να φύγουν «οι υπεύθυνοι των κλοπών και παρενοχλήσεων σε βάρος γυναικών οι οποίες ζουν στην περιοχή», όπως είπε μέρος των διαδηλωτών.

Αργά σήμερα το απόγευμα, ο δήμος της Ρώμης αποφάσισε την απομάκρυνση των ανήλικων προσφύγων, αφού δεν μπορούσαν να βγουν καν από το κέντρο. Στο εσωτερικό του κτηρίου παραμένουν, αυτή την στιγμή, τριάντα δυο άνθρωποι.

Οι πρόσφυγες, τις τελευταίες ημέρες, έγιναν «στόχος σειράς επιθέσεων των κατοίκων», μεταδίδει η RAI, και «οι μετανάστες στο κέντρο φιλοξενίας μετατράπηκαν στα εξιλαστήρια θύματα για μια σειρά σοβαρών προβλημάτων της περιοχής Τορ Σαπιέντσα: ανεργία, καταλήψεις σπιτιών, έλλειψη βασικών υπηρεσιών προς τους πολίτες».

Συχνά τα κέντρα αυτά βρίσκονται σε υποβαθμισμένες συνοικίες.