Ολονύχτιες ταραχές μεταξύ Κούρδων και ισλαμιστών στο Αμβούργο

Βίαια επεισόδια ξέσπασαν εκ νέου τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη μεταξύ Κούρδων και ισλαμιστών στο Αμβούργο (βόρεια), χωρίς ωστόσο να λάβουν τις διαστάσεις της προηγούμενης νύχτας.

Οι ταραχές - με έναν τραυματία- ξεκίνησαν έπειτα από μία ειρηνική διαδήλωση περίπου 1.300 ανθρώπων που ήθελαν να καταγγείλουν τις επιθέσεις της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος εναντίον των κουρδικών χωριών στη Συρία.

Συνολικά 1.300 αστυνομικοί είχαν κινητοποιηθεί στο λιμάνι που βρίσκεται στη βόρεια Γερμανία – όπου ζουν περίπου 35.000 Κούρδοι – μετά τις ταραχές της νύχτας της Τρίτης που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 14 ανθρώπων, περιλαμβανομένων 4 σοβαρά.

Τα περιστατικά βίας έχουν αναζωπυρώσει τους φόβους για τη μεταφορά των συγκρούσεων στη Συρία και το Ιράκ στη γερμανική επικράτεια, όπου η κοινότητα των Κούρδων – αριθμεί 1 εκατομμύριο και πλέον ανθρώπους, σύμφωνα με οργανώσεις Κούρδων της Γερμανίας – θεωρείται η μεγαλύτερη της Ευρώπης.

«Απευθύνουμε έκκληση σε όλες τις αντίπαλες ομάδες να μην θέτουν σε κίνδυνο, με ξεσπάσματα βίας, την θετική στάση των Γερμανών πολιτών απέναντι στην υποδοχή και φιλοξενία προσφύγων που προέρχονται από τις περιοχές όπου μαίνονται οι συγκρούσεις» δήλωσε ο πρόεδρος του γερμανικού συνδικάτου αστυνομικών Όλιβερ Μάλχοβ

Σύμφωνα με το σημερινό φύλο της εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung, η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ ανησυχεί για την παθητικότητα της Τουρκίας απέναντι στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, που θα μπορούσε να έχει επιπτώσεις στην κατάσταση στον τομέα ασφαλείας στη Γερμανία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα , η Μέρκελ εκτιμά ότι μια χώρα κράτος- μέλος του ΝΑΤΟ, όπως η Τουρκία, πρέπει να έχει ως προτεραιότητά της τη μάχη εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.