Συγκινητική έκκληση από τον άρρωστο πατέρα του Βρετανού ομήρου Κάντλι

Βαθιά ανθρώπινο μήνυμα στους απάνθρωπους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους έστειλε μέσα από το νοσοκομείο ο πατέρας του Βρετανού ομήρου Τζον Κάντλι, του δημοσιογράφου που έχει εμφανιστεί έως τώρα σε τρία βίντεο προπαγάνδας των εξτρεμιστών του χαλιφάτου. 

Ο 81χρονος Πωλ Κάντλι είπε ότι αισθάνθηκε "μεγάλη ανακούφιση" βλέποντας τον γιο του για πρώτη φορά ζωντανό μετά από δύο χρόνια, αλλά ταυτόχρονα ένιωσε "απελπισία και απόγνωση". Γιαυτό, ο ίδιος και η οικογένεια του προσπαθούν να στείλουν ένα μήνυμα στο ΙΚ.  

Ο πατέρας Κάντλι - o οποίος τονίζει ότι η οικογένειά του έχει προσπαθήσει να επικοινωνήσει με τους απαγωγείς, αλλά δεν έλαβε απάντηση - απευθύνεται άμεσα στους τζιχαντιστές λέγοντας: Για εκείνους που κρατούν όμηρο τον Τζον: να γνωρίζετε ότι είναι ένας καλός άνθρωπος που ήθελε μόνο να βοηθήσει τους ανθρώπους της Συρίας. Σας ζητώ, σε ότι έχετε ιερό, να μας βοηθήσετε και να τον αφήσετε να επιστρέψει στην πατρίδα του και σε αυτούς που αγαπά και που τον αγαπούν, με ασφάλεια".

"Μιλώντας εξ ολοκλήρου για τον εαυτό μου, δεν είχα φανταστεί ποτέ πώς θα περνούσα αυτό που περνάω στα 81 μου χρόνια" πρόσθεσε ο πατέρας του ομήρου.

"Θέλω να ξέρει ο Τζον πώς πολύ περήφανος είμαι για αυτόν. Δεν μπορώ να σκεφτώ καμία μεγαλύτερη χαρά από το να δω τον αγαπημένο μου γιο να απελευθερώνεται και να γυρνά στο σπίτι μας" καταλήγει με τρεμάμενη φωνή ο Πωλ Κάντλι. 

Ο 43χρονος Κάντλι, που αγνοούνταν επί δύο χρόνια, αιχμαλωτίστηκε στη βόρεια Συρία τον Νοέμβριο του 2012 μαζί με τον συνάδελφό του Τζέιμς Φόλεϊ. Ο Φόλεϊ εκτελέστηκε από τους μαχητές του ΙΚ.