Αρχές Βενετίας: Μη βάζετε “λουκέτα αγάπης” στις γέφυρες, δεν αντέχουν

Αντιμέτωπες με έναν περίεργο, όμως αληθινό κίνδυνο βρίσκονται οι ιστορικές γέφυρες της Βενετίας. Αν και γλίτωσαν από πολέμους, πλημμύρες και τη φθορά του χρόνου, κινδυνεύουν από τη μόδα των "λουκέτων αγάπης" που συνηθίζουν να κρεμούν τα ερωτευμένα ζευγάρια σε διάσημες γέφυρες του Παρισιού, της Πράγας ακόμα και του Σίδνεϊ και του Σικάγο! 

Οι αρχές έχουν ξεκινήσει μια καμπάνια με τίτλο Unlock Your Love (Ξεκλείδωσε την Αγάπη σου), προκειμένου να αποτρέψουν τους ερωτευμένους να κλειδώνουν λουκέτα στις διάσημες γέφυρες του Rialto, San Marco και της Accademia.

 

Ο λόγος; Οι παλιές δομές των μεσαιωνικών γεφυρών είναι πολύ εύθραυστες για να "σηκώσουν" το βάρος χιλιάδων σιδερένιων λουκέτων και κινδυνεύουν να καταρρεύσουν.

 

Είναι η δεύτερη φορά που η Βενετία προσπαθεί να αντιμετωπίσει τη μόδα των "Love Locks". Το 2011, οι αρχές επικεντρώθηκαν στο να πείσουν τους ανθρώπους που πουλούσαν τις κλειδαριές απλά να μην το κάνουν, αλλά αυτή τη φορά η εκστρατεία στοχεύει τα ίδια ζευγάρια που χρησιμοποιούν τα λουκέτα.

 

Εν τω μεταξύ μέχρι να πειστούν οι ερωτευμένοι ότι αυτή η απόδειξή αγάπης είναι επικίνδυνη για τις γέφυρες της Βενετίας- οι εργάτες ξεκλειδώνουν περίπου 20.000 λουκέτα από την ξύλινη γέφυρα, Ponte dell'Accademia, στο Μεγάλο Κανάλι, για να την ξαλαφρώσουν από το βάρος...