Στη δημοσιότητα δόθηκαν από την Κομισιόν τα ονόματα οκτώ Ρώσων και τριών εταιρειών, τα περιουσιακά στοιχεία των οποίων "παγώνουν" στο πλαίσιο της επιβολής κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας, με αφορμή το ρόλο της στην ουκρανική κρίση.
Στον κατάλογο περιλαμβάνεται και ο Αρκάντι Ρότενμπεργκ, στενός φίλος του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν επί πολλά χρόνια, με τον οποίο έκαναν μαζί προπόνηση στο τζούντο. Σύμφωνα με τις Βρυξέλλες, ο Ρότενμπεργκ είναι μέτοχος σε εταιρείες στις οποίες ανατέθηκαν επικερδείς συμβάσεις κατά την προετοιμασία των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι.
Κυρώσεις επιβάλλονται επίσης στον Αλεξέι Γκρόμοφ, τον αναπληρωτή προσωπάρχη του Κρεμλίνου, την Οξάνα Τσιγκρίνα, την εκπρόσωπο της κυβέρνησης της αποκαλούμενης "Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ", τον Μπόρις Λιτβίνοφ, πρόεδρο από τις 22 Ιουλίου του αποκαλούμενου "Ανωτάτου Συμβουλίου" της αυτοαποκαλούμενης "Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ", τον Σεργκέι Αμπίσοφ, που το Μάιο διορίστηκε υπουργός Εσωτερικών της Δημοκρατίας της Κριμαίας, τον Κονσταντίν Μαλοφέεφ, που φέρεται ότι στηρίζει οικονομικά και υλικά τους αυτονομιστές της ανατολικής Ουκρανίας, και τους μεγαλομετόχους της Bank of Russia Γιούρι Καβάλτσουκ και Νικολάι Σαμάλοφ.
Οι κυρώσεις πλήττουν επίσης την κρατική εταιρεία Almaz-Antei, η οποία κατασκευάζει αντιαεροπορικά συστήματα, μεταξύ των οποίων και πυραύλους εδάφους-αέρος, την αεροπορική εταιρεία Dobrolet, η οποία εκτελεί κατ' αποκλειστικότητα δρομολόγια μεταξύ Μόσχας και Συμφερόπολης, και την τράπεζα RNCB.
Από την Ουάσινγκτον, οι χώρες της G7 καταδίκασαν εξάλλου τον "αποσταθεροποιητικό" ρόλο της Ρωσίας στην ουκρανική κρίση και απείλησαν ότι θα επιβάλουν νέες κυρώσεις εάν η Μόσχα δεν αλλάξει στάση.
"Η Ρωσία έχει ακόμη τη δυνατότητα να επιλέξει την οδό της αποκλιμάκωσης που θα οδηγούσε στην άρση των κυρώσεων", εξηγεί η G7 στην κοινή ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον Λευκό Οίκο. "Σε αντίθετη περίπτωση, είμαστε έτοιμοι να αυξήσουμε το κόστος αυτών των εχθρικών πράξεων", προειδοποιούν οι χώρες της G7.