Ποροσένκο: Κατάρριψη MH17 όπως λέμε 11η Σεπτεμβρίου ή Λόκερμπι

Με την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου, στους Δίδυμους Πύργους και τη βομβιστική επίθεση στο Λόκερμπι της Σκωτίας παρομοίασε ο Ουκρανός πρόεδρος, Πέτρο Ποροσένκο, την κατάρριψη της πτήσης MH17 των μαλαισιανών αερογραμμών.

Σε αποκλειστική του συνέντευξη στην Κριστιάν Αμανπούρ και το CNN, ο Ποροσένκο έκαε λόγο για "διεθνές έγκλημα" που αποτελεί διεθνή κίνδυνο.

"Δε βλέπω καμία διαφορά ανάμεσα στην τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου, τη βομβιστική επίθεση στο Λόκερμπι (βομβιστική επίθεση σε αεροσκάφος της PanΑm) και την επίθεση στην πτήση MΗ17" δήλωσε ο Ποροσένκο.

"Τέτοια τρομοκρατία αποτελεί κίνδυνο για ολόκληρο τον κόσμο και τη διεθνή ασφάλεια" συνέχισε τονίζοντας ότι "η Ουκρανία είναι πια ενωμένη, δεν είναι αυτό εσωτερικό πρόβλημα της Ουκρανίας". 

Ερωτηθείς αν αυτό που ζητά ουσιαστικά είναι νέες κυρώσεις στη Ρωσία, απάντησε ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει ενωμένη να δώσει την απάντηση. 

Μάλιστα ανέφερε ότι η Ουκρανία "έχει γίνει μάρτυρας τριών διεθνών εγκλημάτων" εκ των οποίων ο τρόπος μεταχείρισης των σορών των επιβαινόντων του αεροσκάφους, τη λεηλασία των προσωπικών αντικειμένων τους, που χαρακτήρισε "βάρβαρη" και την προσπάθεια των τρομοκρατών να καταστρέψουν τα στοιχεία.