Viral: Το απίστευτο γράμμα που έστειλε σχολείο στους μαθητές του!

Το γύρο του κόσμου κάνει μέσω διαδικτύου το γράμμα που έστειλε ένα δημοτικό σχολείο στην Αγγλία προς τους μαθητές του.

Το Barrowford Primary School του Nelson αποφάσισε να στείλει σε όλους του τους μαθητές ένα γράμμα. Αυτό περιείχε τις επιδόσεις τους σε δυο σημαντικά τεστ που έδωσαν προς τα τέλη της σχολικής χρονιάς και επίσης μια επιστολή που τους εξηγούσε ότι τα τεστ δεν αξιολογούν αυτό που τους κάνει "ιδιαίτερους και μοναδικούς"!

Η αξιοθαύμαστη απόφαση της διοίκησης αυτού του σχολείου δείχνει τη διαφορά μεταξύ παιδαγωγού και απλά ενός δασκάλου που έχει πάει να κάνει τη δουλειά του, χωρίς καμία συναίσθηση της σημασίας της.

Στο γράμμα, η διευθύντρια Rachel Tomlinson λέει στους μικρούς μαθητές ότι "το σχολείο είναι περήφανο" για αυτούς καθώς έδειξαν "τεράστια αφοσίωση και κατέβαλαν τις καλύτερες προσπάθειες τους στη δυσκολότερη βδομάδα της σχολικής χρονιάς". Και τους διαβεβαίωσε ότι "τα τεστ δεν αξιολογούν πάντα αυτό που κάνει κάθε έναν από εσάς ιδιαίτερο και μοναδικό".

"Οι διορθωτές δεν σας ξέρουν όπως σας ξέρουν οι δάσκαλοί σας ή η οικογένεια σας... δεν ξέρουν πόσο αξιόπιστοι, ευγενικοί και επιμελείς μπορείτε να είστε, πόσο προσπαθείτε κάθε μέρα να κάνετε το καλύτερο που μπορείτε" συνεχίζει το πραγματικά εκπαιδευτικό γράμμα.

Πολλές φορές συζητάμε για σχολικά βιβλία, συγγράμματα, κενές θέσεις δασκάλων, ελλείψεις και τόσα άλλα και λησμονούμε ποιος πρέπει να είναι ο πραγματικός στόχος του σχολείου: να προετοιμάσει άρτιους ανθρώπους και πολίτες του αύριο!