Πάπας: Σήμερα θα έχουμε πόλεμο στο Βατικανό!

Πόλεμος στο Βατικανό; Μοιάζει με ανέκδοτο. Κι όμως, η λέξη “πόλεμος” βγήκε σήμερα από το στόμα του πάπα Φραγκίσκου, ευτυχώς όχι στα σοβαρά, αλλά με αφορμή το αποψινό ματς της Αργεντινής με την Ελβετία για τη φάση των 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου.

Και αν αναρωτιέστε πώς εμπλέκεται το Βατικανό στο σημερινό ματς του Μουντιάλ, η απάντηση είναι πολύ απλή: Ο πάπας Φραγκίσκος κατάγεται από την Αργεντινή, ενώ η φρουρά του, το σώμα που προστατεύει την ακεραιότητα του εκάστοτε πάπα από το 1506, αποτελείται από Ελβετούς – που σημαίνει... πόλεμο!

(Δείτε το χιουμοριστικό σκίτσο)
Διαβάστε: Αργεντινή εναντίον Ελβετίας και χαμός στο Βατικανό!  

Το καθολικό γαλλόφωνο πρακτορείο ειδήσεων Ι. Media μεταδίδει ότι συναντώντας έναν από τους εκατόν δέκα Ελβετούς φρουρούς, ο Πάπας χαριτολογώντας και χαμογελώντας του είπε: “Σήμερα θα έχουμε πόλεμο!”.

Όπως αναφέρει επίσης το ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa, οι Ελβετοί φρουροί έχουν καλέσει τον Φραγκίσκο να δει μαζί τους τον αγώνα σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση, αλλά ο ίδιος, προς το παρόν, φέρεται να μην έχει δεχθεί την πρόσκληση. Πολλοί σχολιαστές, όμως, αναφέρουν ότι ο ποντίφικας μπορεί να κάνει μια “έκπληξη της τελευταίας στιγμής”.

Ο Πάπας Φραγκίσκος έχει πολλάκις δηλώσει ότι είναι φαν του ποδοσφαίρου, σε αντίθεση με κάθε προηγούμενο Ποντίφικα και μάλιστα, είναι δηλωμένος οπαδός της Αργεντινής (και του Λιονέλ Μέσι), αν και στο φετινό Μουντιάλ δεν έχει υποστηρίξει ανοιχτά την εθνική ομάδα της πατρίδας του, λόγω της θέσης του.