Μακελειό στο Εβραϊκό Μουσείο: Όλα “δείχνουν” τον ύποπτο 29χρονο

Ο 29χρονος Γάλλος που συνελήφθη την Παρασκευή ως ύποπτος για την επίθεση της 24ης Μαΐου στο Εβραϊκό Μουσείο των Βρυξελλών με 4 νεκρούς είχε παραμείνει για περισσότερο από έναν χρόνο στη Συρία και είχε φανατιστεί κατά την διάρκεια του τελευταίου από τους συνολικά πέντε εγκλεισμούς του στην φυλακή στην Γαλλία, δήλωσε σήμερα ο εισαγγελέας του Παρισιού.

Όταν συνελήφθη στην Μασσαλία, στη νότια Γαλλία, ο Μεχντί Νεμούς μετέφερε στις αποσκευές του όπλα και ρούχα παρόμοια με αυτά που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση το περασμένο Σαββατοκύριακο, δήλωσε ο εισαγγελέας του Παρισιού Φρανσουά Μολένς σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, σημειώνοντας ότι υπάρχει ένας "μεγάλος όγκος στοιχείων" που τον συνδέει με τους φόνους.

Οι ερευνητές βρήκαν εξάλλου στη φωτογραφική μηχανή του Νεμούς ένα μικρό βίντεο, στο οποίο αναφέρεται στην επίθεση και παρουσιάζονται τα όπλα που υποτίθεται ότι χρησιμοποιήθηκαν σε αυτήν. Ο συλληφθείς είχε επίσης στις αποσκευές του ένα ύφασμα πάνω στο οποίο εγγράφεται το όνομα του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και στο Λεβάντε, μια τζιχαντιστική οργάνωση που δρα κυρίως στην Συρία.

Ο Νεμούς κρατείται με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της κατοχής όπλων, στο πλαίσιο μιας τρομοκρατικής δραστηριότητας, κατέληξε ο Μολένς, διευκρινίζοντας ότι προς το παρόν ο Νεμούς δεν προβεί σε καμία ομολογία.