Κομισιόν: Απολύτως επικίνδυνη η Λεπέν και το Εθνικό Μέτωπο

Μέτωπο εναντίον του Εθνικού Μετώπου και της Μαρί Λεπέν φτιάχνουν οι ηγέτες της ΕΕ, εν όψη της αυριανής συνέντευξης Τύπου της ακροδεξιάς ηγέτιδας στις Βρυξέλες, μαζί με τους "συμμάχους" της.

Η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βίβιαν Ρέντινγκ, δήλωσε ότι θεωρεί το Εθνικό Μέτωπο (FN) ως "απολύτως επικίνδυνο, όπως είναι όλοι οι φασισμοί" και προσπάθησε να υποβαθμίσει τον ρόλο του στην λήψη αποφάσεων στην Ευρωβουλή.

"Υπάρχουν επίσης φασισμοί της αριστεράς που θα βρίσκονται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αυτό είναι πολύ επικίνδυνο. Όμως οι εξτρεμιστές της αριστεράς και της δεξιάς αντιπροσωπεύουν μόνον το 25% του (Ευρωπαϊκού) Κοινοβουλίου, η μεγάλη πλειοψηφία είναι φιλοευρωπαϊκή, αυτή είναι που θα θεσπίσει τους νόμους και θα πάρει τις αποφάσεις" πρόσθεσε η Ρέντινγκ.

Την ίδια ώρα αναφερόμενος και αυτός στο Εθνικό Μέτωπο, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε ότι πρόκειται για ένα "φασιστικό κόμμα".

"Η γαλλική ψήφος της Κυριακής δεν ήταν υπέρ ενός κόμματος της δεξιάς, αλλά υπέρ ενός φασιστικού κόμματος", σημείωσε ο Σόιμπλε. "Για όλον τον κόσμο στην Ευρώπη, όχι μόνον για τους Γάλλους φίλους μας, αυτό συνιστά μια σκληρή επαναφορά στην πραγματικότητα", πρόσθεσε ο Γερμανός υπουργός, ο οποίος έχει γεννηθεί κατά την διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.