Ιταλία: Αναποφάσιστοι (ακόμα) 14 εκατομμύρια ψηφοφόροι

Δεκατέσσερα εκατομμύρια Ιταλοί - το 30,2% του εκλογικού σώματος - δεν έχουν αποφασίσει ακόμη "ποιόν και αν θα ψηφίσουν" στις Ευρωεκλογές της Κυριακής, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας Swg η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας της Ρώμης "Ιλ Μεσατζέρο".

Σύμφωνα με την έρευνα, τα επτά εκατομμύρια απάντησαν ότι θα αποφασίσουν "τις επόμενες ημέρες".

Αναποφάσιστο δηλώνει το 36,5% των γυναικών, το 32,6% των εκλογέων που ζουν στην Κάτω Ιταλία, το 35,6% των νέων μέχρι 24 ετών, το 50,7% των Ιταλών "χωρίς πολιτική τοποθέτηση" αλλά και το 33,7% των "κεντρώων ψηφοφόρων".

"Η μεγάλη μάχη των τελευταίων ημερών, μέχρι την Παρασκευή, δίνεται για να πεισθούν τα εκατομμύρια αναποφάσιστοι, για το ποιος – ο Ρέντσι, ο Γκρίλο ή ο Μπερλουσκόνι – θα καταφέρει να κερδίσει την προτίμησή τους βασισμένη στην λογική, μια που η καρδιά των πολιτών συνεχίζει να βρίσκεται μακριά από την πολιτική", γράφει η εφημερίδα.

"Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το 33,3% των οικογενειών στην Κάτω Ιταλία, βρίσκεται πολύ κοντά ή και κάτω από το όριο της φτώχειας και το 25,2% αντιμετωπίζει μεγάλες στερήσεις που σχετίζονται με δυσκολία στην πληρωμή του ενοικίου, των λογαριασμών του φωτός και του τηλεφώνου ή του πετρελαίου θέρμανσης", συμπληρώνει η εφημερίδα.