Οι 1.000 πιο πλούσιοι άνθρωποι στη Βρετανία, πλουσιότεροι από ποτέ!

Σε περίοδο οικονομικής κρίσης γίνονται οι φτωχοί, φτωχότεροι και οι πλούσιοι, πλουσιότεροι λέει το γνωμικό και σε αυτή την περίπτωση, το δεύτερο τουλάχιστον σκέλος ισχύει για τους Βρετανούς.  

Οι 1.000 πιο πλούσιοι άνθρωποι στη Βρετανία είναι φέτος πλουσιότεροι από ποτέ, με συνολικό πλούτο 520 δισεκατομμυρίων λιρών, σύμφωνα με τον κατάλογο που δημοσιεύεται σήμερα στους Sunday Times.

Οι πλούσιοι αύξησαν το "κομπόδεμά" τους κατά 15,4% σε σχέση με πέρυσι και ο πλούτος σήμερα αντιστοιχεί στο εν τρίτον του ΑΕΠ της χώρας.

Ο συνολικός πλούτος των 1.000 πλουσιοτέρων ανθρώπων στη Βρετανία σχεδόν διπλασιάσθηκε από το 2009, όταν, μεσούσης της χρηματοπιστωτικής κρίσης, είχε αποτιμηθεί σε 258 δισκεατομμύρια λίρες.

"Ποτέ δεν έχω δει τόσο θεαματική αύξηση", δήλωσε ο Φίλιπ Μπέρεσφορντ που καταρτίζει τον κατάλογο αυτόν κάθε χρόνο από το 1989.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία αύξησε φέτος κατά 10 εκ. λίρες την προσωπική της περιουσία. Ωστόσο,στην πρώτη θέση της λίστας δεν βρίσκεται η κεφαλή τους κράτους αλλά οι αδελφοί Γκόπισαντ και Σρίσαντ Χιντούζα, με 11,9 δισεκατομμύρια λίρες.  

Για να ελπίζει κανείς να συμπεριληφθεί στον κατάλογο των "1.000", πρέπει να διαθέτει τουλάχιστον 85 δισεκατομμύρια λίρες, έναντι 80 δισεκατομμυρίων το 2008 και πριν από το ξέσπασμα της παγκόσμιας κρίσης. Νέες αφίξεις αποτελούν οι Σαμ και Νταν Χάουζερ, οι δημιουργοί του Grand Theft Auto και τέσσερις από τους δημιουργούς του Candy Crush Saga.

Σύμφωνα με έρευνα που δόθηκε στη δημοσιότητα το περασμένο Σάββατο, η Βρετανία διαθέτει τη μεγαλύτερη συγκέντρωση δισεκατομμυριούχων ανά κάτοικο στον κόσμο, με 104 δισεκατομμυριούχους (σε στερλίνες).