Απόψε το πρώτο ντιμπέιτ υποψηφίων για την προεδρία της Κομισιόν

Η αναμέτρηση θα μεταδοθεί παγκοσμίως από το Εuronews και θα είναι διαθέσιμη σε 13 γλώσσες

Στις 28 Απριλίου στις 20:00 ώρα Ελλάδας θα διεξαχθεί το πρώτο ντιμπέιτ μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Μάαστριχτ, σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Νεολαίας και το Πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ στην Ολλανδία.

Οι τέσσερις υποψήφιοι, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ο Μάρτιν Σουλτς για το Κόμμα Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, ο Γκι Φερχόφσταντ για τη Συμμαχία Φιλελευθέρων και Δημοκρατών, η Σκα Κέλλερ για το Ευρωπαϊκό Κόμμα των Πρασίνων, θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους για το μέλλον της Ευρώπης. 

Το ντιμπέιτ θα έχει διάρκεια 90 λεπτών με κοινό 700 νέους και θα καλύψει τα σημαντικά ζητήματα που αφορούν στους νέους στην Γηραιά Ήπειρο.   

Επίσης, θα υπάρχει η δυνατότητα να υποβληθούν ερωτήσεις από το κοινό αλλά και μέσω διαδικτύου. Οι ερωτήσεις των πολιτών της ΕΕ προς  τον επόμενο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μπορούν να γίνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με το hashtag #EUdebate2014.  

Συντονιστές της συζήτησης θα είναι οι δημοσιογράφοι του Εuronews Iζαμπέλ Κουμάρ και Κρις Μπερνς.  Η αναμέτρηση θα μεταδοθεί ζωντανά από το Εuronews και θα είναι διαθέσιμη σε 13 γλώσσες.