Βρετανία: Μαθητής μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τη δασκάλα του

Μια δασκάλα του Καθολικού Κολεγίου Corpus Christi, στο Λιντς της Αγγλίας, βρήκε τραγικό θάνατο καθώς έπεσε θύμα επίθεσης με μαχαίρι από έναν μαθητή του σχολείου.  

Η αστυνομία συνέλαβε και κρατά ως βασικό ύποπτο ένα 15χρονο αγόρι ενώ η άτυχη δασκάλα μεταφέρθηκε βαριά τραυματισμένη στο νοσοκομείο, όπου λίγο αργότερα άφησε την τελευταία της πνοή.  

Η 61χρονη καθηγήτρια Ισπανικών Αν Μαγκουάιρ,τραυματίστηκε θανάσιμα όταν μπήκε στη μέση για να σώσει έναν άλλο μαθητή που δεχόταν επίθεση από τον 15χρονο.  

Δύο μαθητές αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στο BBC ότι είδαν τα παιδιά της συγκεκριμένης τάξης να βγαίνουν έξω τρέχοντας και ουρλιάζοντας μετά την επίθεση.

Οι αρχές του Δυτικού Γιόρκσαϊρ δεν έδωσαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του δράστη- ούτε το κίνητρο του 15χρονου μαθητή. Ωστόσο, η αστυνομία περιέγραψε το μαχαίρωμα ως "μεμονωμένο περιστατικό" χωρίς αν υπάρχει "συνεχής κίνδυνος για τους μαθητές ή το προσωπικό".

Το κολέγιο έχει 950 μαθητές και, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του, "διατηρεί τις παραδοσιακές αξίες της ισχυρής χριστιανικής ηθικής, ένα ευρύ και ποικίλο πρόγραμμα σπουδών, εξαιρετική διδασκαλία, αυστηρή πειθαρχία και εξαιρετική ποιμαντική μέριμνα".

Το τραγικό αυτό περιστατικό σημειώθηκε λίγες μόνο ημέρες μετά την δημοσιοποίηση έρευνας της Βρετανικής αστυνομίας, σύμφωνα με την οποία οι μαθητές πηγαίνουν στα σχολεία τους οπλισμένοι σαν αστακοί. Μάλιστα,  τα τρία τελευταία χρόνια έχουν κατασχεθεί από 1.000 Βρετανούς μαθητές πιστόλια, περίστροφα, τσεκούρια, ακόμη και επαναληπτικές καραμπίνες.