Ουκρανία: Ο “αγωνιστής” Κλίτσκο από τα οδοφράγματα στα ρινγκ

Κατά τη διάρκεια του κινήματος της πλατείας Μαιντάν στο Κίεβο, που ανέτρεψε τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανούκοβιτς, ο Βιτάλι Κλίτσκο ήταν από τους πρωτεργάτες της αντιπολίτευσης, η οποία είχε οχυρωθεί στα οδοφράγματα. 

Όταν στα τέλη Φεβρουαρίου ανακοινώθηκε η νέα μεταβατική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Γιάτσενιουκ, ο Κλίτσκο δεν ήταν στο υπουργικό συμβούλιο. Και όταν ήρθε η ώρα των υποψηφιοτήτων για τις προεδρικές εκλογές, ο Κλίτσκο δεν κατέβηκε για πρόεδρος, αλλά αποφάσισε απλά να υποστηρίξει το μεγαλοβιομήχανο, επιχειρηματία εκατομμυριούχο Ποροσένκο (ο οποίος είναι και το φαβορί).  

 

Γιατί; Γιατί ο αγωνιστής της "Ουκρανικής Άνοιξης" είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής βαρέων βαρών Βλάντιμιρ Κλίτσκο, με γερμανική υπηκοότητα και παγκόσμιους σπόνσορες και δεν είχε καμία διάθεση να παραδώσει τίποτα από τα δύο για να πολιτευτεί σε μια χώρα "καμένο χαρτί". 

Ο Κλίτσκο εγκατέλειψε πλέον τα οδοφράγματα και τους αγώνες του λαού και ετοιμάζεται για τον κρίσιμο αγώνα στο Ομπερχάουζεν της Γερμανίας, όπου στις 26 Απριλίου θα αντιμετωπίσει τον Αυστραλό διεκδικητή του τίτλου Alex Leapai. 

Μάλιστα, την Τετάρτη προπονήθηκαν "ανοιχτά" σε ένα εμπορικό κέντρο, υπό τις επευφημίες εκατοντάδων θεατών.