Το κινητό πρόδωσε τον φυγά συνεργάτη του Μπερλουσκόνι

Η χρήση της πιστωτικής του κάρτας και το άνοιγμα του κινητού του τηλεφώνου αποδείχθηκαν λάθος κινήσεις για τον Μαρτσέλο ντελ Ούλτρι κατηγορούμενο για σχέσεις με τη μαφία, που είχε διαφύγει στο Λίβανο. Εντοπίστηκε ότι διέμενε σε πολυτελές ξενοδοχείου της Βηρυτού και συνελήφθη.

"Ο Μαρτσέλο ντελ Ούλτρι, αυτή τη στιγμή, κρατείται από της αστυνομία του Λιβάνου. Εντοπίστηκε από τη λιβανική αστυνομία μετά τις πληροφορίες, που έδωσε η ιταλική αστυνομία. Συνελήφθη βάσει διεθνούς εντάλματος, που εξεδόθη εναντίον του" δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, Αντζελίνο Αλφάνο.

Η εισαγγελία του Παλέρμο έχει ζητήσει την έκδοσή του, καθώς εκκρεμεί η οριστική απόφαση για το αν λειτουργούσε ως σύνδεσμος ανάμεσα στην οικονομική ελίτ Μιλάνου και το οργανωμένο έγκλημα.

Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε επταετή κάθειρξη, αλλά άσκησε έφεση και δεν φυλακίστηκε. Ισχυριζόταν ότι βρισκόταν στο εξωτερικό για λόγους υγείας.

Ο φίλος από τα φοιτητικά χρόνια, μετέπειτα συνεργάτης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, συνιδρυτής του “Φόρτσα Ιτάλια” το 1994, μετέπειτα γερουσιαστής του Κόμματος της Ελευθερίας θα μάθει την τύχη του την ίδια εβδομάδα με τον τετράκις πρώην Πρωθυπουργό.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι μέσω των συνηγόρων του έχει ζητήσει να του επιβληθεί η κοινωνική εργασία έναντι του κατ’ οίκον περιορισμού.