Νεκρός πρώην διευθ. σύμβουλος ABN AMRO μαζί με σύζυγο και κόρη!

Νεκρός μέσα στο σπίτι του βρέθηκε ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ολλανδικής τράπεζας ABN AMRO, Γιαν Πέτερ Σμίτμαν, μαζί με την 57χρονη γυναίκα του και την 22χρονη κόρη του.

Το τραγικό συμβάν έλαβε χώρα το βράδυ του Σαββάτου 5 Απριλίου και η ολλανδική Αστυνομία μιλά για "πιθανή οικογενειακή τραγωδία", όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg και εξετάζει το ενδεχόμενο οικογενειακής αυτοκτονίας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα dutchnews.nl.

Τα σώματα των τριών βρέθηκαν μέσα σε χώρο ιδιοκτησίας τους στην πόλη Λάρεν, 32 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από το Άμστερνταμ, σύμφωνα με την Λεόνι Μπόσελαρ, υπεύθυνη Τύπου της ολλανδικής Αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, η Αστυνομία δέχτηκε σχετική ύποπτη κλήση στις 10:30 το πρωί από συγγενή της οικογένειας, ο οποίος τηλεφώνησε για μεταφέρει "ότι κάτι δεν πήγαινε καλά στην ιδιοκτησία της οικογένειας Σμίτμαν".

Η δεύτερη κόρη της οικογένειας είχε σχεδιασμένο ταξίδι στην Ινδία, μαζί με τους γονείς της και επιστρέφοντας στο σπίτι, βρήκε τα τρία πτώματα.

Ο Σμίτμαν εργαζόταν στην ABN AMRO από το 1983 ως βοηθός δημοσίων σχέσεων, για να αναρριχηθεί ως τη θέση του διευθύνοντα συμβούλου το 2003, όπου έμενε μέχρι το 2008, ένα χρόνο μετά την πλήρη εθνικοποίηση της τράπεζας το 2007 και αφού πήρε υπέρογκη αποζημίωση, για την οποία δέχτηκε σφοδρή κριτική.