Παραιτήθηκε Γερμανός υπουργός εξαιτίας σκανδάλου παιδικής πορνογραφίας

Την παραίτησή του ανακοίνωσε σήμερα υπουργός του κυβερνητικού συνασπισμού της γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ,αφού κατηγορήθηκε ότι αποκάλυψε απόρρητες πληροφορίες σχετικά με μια διεθνή δικαστική έρευνα σε εξέλιξη, που αφορά υπόθεση παιδικής πορνογραφίας .

"Υπέβαλα σήμερα στην καγκελάριο την παραίτησή μου", δήλωσε ο υπουργός Γεωργίας, Χανς-Πέτερ Φρίντριχ (φωτ) της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU), το αδελφό κόμμα της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) της Μέρκελ στη Βαυαρία.

Ο Φρίντριχ φέρεται να ενημέρωσε αξιωματούχους του SPD για μια διεθνή έρευνα σχετικά με ένα δίκτυο παιδικής πορνογραφίας, στο οποίο ενδέχεται να εμπλέκεται ένα στέλεχος του κόμματος.

Η ίδια η Καγκελάριος, σε δήλωσή της σημείωσε ότι δέχθηκε την παραίτηση του Χανς-Πέτερ Φρίντριχ "με μεγάλο σεβασμό και μεγάλη λύπη" και ενώ είχε προηγηθεί πολύωρη συνάντηση μεταξύ τους. .

Ο βουλευτής του SPD Σεμπάστιαν Έντατι, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση της παιδικής πορνογραφίας, αρνείται ότι έχει στην κατοχή του τέτοιο υλικό. Ο 44χρονος βουλευτής παραιτήθηκε από το κοινοβούλιο την προηγούμενη εβδομάδα, επικαλούμενους λόγους υγείας.