Κλούνεϊ: Ας γίνει δημόσιος διάλογος για να επανενωθούν τα Μάρμαρα

Δυο ημέρες μετά το "διπλωματικό επεισόδιο" που δημιούργησε με τις δηλώσεις υπέρ της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, ο Τζόρτζ Κλούνεϊ προκάλεσε και πάλι τους Βρετανούς και μάλιστα, αυτή τη φορά, μέσα στο σπίτι τους.

 Σε συνέντευξη Τύπου στο Λονδίνο για την προώθηση της νέας του ταινίας "Μνημείων Άνδρες", ο διάσημος ηθοποιός - απαντώντας στις κατηγορίες των Βρετανών ότι δεν γνωρίζει την ιστορία, σχετικά με το θέμα- ζήτησε να ξεκινήσει "μια ανοικτή συζήτηση" για την τύχη των Γλυπτών του Παρθενώνα που εκλάπησαν από τον λόρδο Έλγιν πριν από 200 χρόνια.  

"Τα κομμάτια ενός έργου τέχνης πρέπει να ενώνονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο" είπε χαρακτηριστικά ο χολιγουντιανός σταρ.  

Μάλιστα - ζητώντας και πάλι την επιστροφή τους στην Αθήνα - ο Κλούνεϊ έφερε ως παράδειγμα το Βατικανό και το Μουσείο Γκετί, τα οποία έχουν επιστρέψει θησαυρούς της αρχαίας Ελλάδας που κατείχαν. 

Λονδίνο: Ο Κλούνεϊ δεν ξέρει τι λέει για τα Μάρμαρα

Εχθές, ο εκπρόσωπος του Βρετανικού Μουσείου δήλωσε πως ο καθένας έχει δικαίωμα να έχει άποψη, αλλά "υπάρχει δημόσιο συμφέρον τα μάρμαρα να βρίσκονται στη συλλογή μας και θα παραμείνουν στη συλλογή μας".

Στο ίδιο κλίμα και ο  Μπιλ Μάρεϊ, συμπρωταγωνιστής του Κλούνεϊ στην ταινία, ο οποίος συμμετείχε στη συνέντευξη Τύπου, που είπε για το ζήτημα της επιστροφής των Γλυπτών: "Είχαν μια πολύ ωραία διαμονή εδώ, σίγουρα. Αλλά το Λονδίνο ασφυκτιά από κόσμο. Υπάρχει αρκετός χώρος στην Ελλάδα".