77 νεκροί από συντριβή στρατιωτικού αεροπλάνου στην Αλγερία

Στο θάνατο παρέσυρε τουλάχιστον 100 άτομα, στρατιωτικό αεροσκάφος  C-130, το οποίο έπεσε στην Αλγερία. Το αεροπλάνο συνετρίβη σε μια ορεινή περιοχή στην επαρχία Ουμ Ελ Μπουάγι και, εκτός από στρατιωτικούς, μετέφερε και μέλη των οικογενειών τους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, οι νεκροί ήταν 103.

Ωστόσο, σύμφωνα μ επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας αργά το βράδυ, οι νεκροί από το αεροπορικό δυστύχημα είναι 77. Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της χώρας, το αεροπλάνο μετέφερε 74 επιβάτες και τετραμελές πλήρωμα και δυστύχημα σημειώθηκε ενώ ο πιλότος έκανε ελιγμούς προσέγγισης στο αεροδρόμιο της Κωνσταντίνης.

"Από τη συντριβή σκοτώθηκαν 77 άνθρωποι και υπάρχει μια επιζήσασα, σοβαρά τραυματισμένη, η οποία διακομίστηκε στο περιφερειακό στρατιωτικό νοσοκομείο της Κωνσταντίνης", σημειώνει το υπουργείο.

Ο πρόεδρος της Αλγερίας Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα κήρυξε τριήμερο πένθος στη χώρα και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

Το δυστύχημα συνέβη 500 χιλιόμετρα ανατολικά του Αλγερίου, πιθανότατα λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν καθώς στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι και χιόνιζε.

"Οι πολύ άσχημες μετεωρολογικές συνθήκες, καθώς στην περιοχή μαινόταν μια καταιγίδα συνοδευόμενη από χιονοπτώσεις, ευθύνονται για το δυστύχημα", επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.