Ήδη μειώθηκε η ποινή του Μπερλουσκόνι

Σε ένα χρόνο μειώθηκε η ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών σε βάρος του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, λίγες μόλις ώρες μετά την ανακοίνωσή της.

Βάσει νόμου του 2006 για αποσυμφόρηση των φυλακών η ποινή του Καβαλιέρε, ο οποίος καταδικάστηκε σήμερα για φορολογική απάτη σχετικά με τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες στην εταιρεία Mediaset, μειώθηκε σε ένα χρόνο.

Παράλληλα του επιβλήθηκε πενταετής -και όχι τριετής όπως έγινε αρχικά γνωστό- στέρηση του δικαιώματος του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι.

Μάλιστα αρκετοί ήταν αυτοί που υποστήριξαν ότι ενδεχομένως ο πρώην πρωθυπουργός να γνώριζε την έκβαση της δίκης, δεδομένου ότι χθες ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να θέσει υποψηφιότητα στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του Καβαλιέρε θα φτάσουν μέχρι τον Άρειο Πάγο, ενώ αμφισβητούν την ίδια την αρμοδιότητα του δικαστηρίου του Μιλάνου, για την όλη υπόθεση.

Πρόκειται για την τέταρτη πρωτοβάθμια καταδίκη του Μπερλουσκόνι, σε σύνολο τριάντα τριών δικών. Δεν αποκλείεται, όμως, και αυτή η υπόθεση να κλείσει με παραγραφή, πριν μπορέσει να εκφραστεί ο Άρειος Πάγος της Ρώμης.

“Η Δημοκρατία τελείωσε, έτσι δεν μπορούμε να προχωρήσουμε”, δήλωσε ο ίδιος ο Μπερλουσκόνι και υποστήριξε ότι η καταδίκη του συνιστά πολιτική απόφαση.