Ο Ολάντ προσέλαβε το Γερμανό… Σπράο

Τον Πέτερ Χαρτζ, τον άνθρωπο, που ουσιαστικά συνέταξε όλες τις μεταρρυθμίσεις, οι οποίες υιοθετήθηκαν στη Γερμανία με στόχο την αγορά εργασίας και την καταπολέμηση της ανεργίας (Agenda 2010), προσέλαβε, σύμφωνα με τη γαλλική Liberation, ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ.

Ο Χαρτζ υπηρέτησε ως στενός σύμβουλος του πρώην καγκελάριου της Γερμανίας, Γκέρχαρντ Σρέντερ, όταν το Βερολίνο προσπαθούσε να καταπολεμήσει την υψηλή ανεργία και τα προβλήματα στην αγορά εργασίας της χώρας. Να σημειωθεί ότι η Γερμανία θεωρείται πρότυπο στα θέματα αυτά στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σε ολόκληρο τον κόσμο, μεταξύ άλλων και για τα χαμηλά ποσοστά ανεργίας, που διατηρεί, ακόμη και εν μέσω κρίσης.

Ο Χαρτζ επιβεβαίωσε την πληροφορία αλλά αρνήθηκε να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες.

Τα επίπεδα δημοτικότητας του Φρανσουά Ολάντ πέφτουν συνεχώς από την εκλογή του κι έπειτα, κυρίως γιατί οι Γάλλοι θεωρούν ότι δεν τήρησε καμία από τις δεσμεύσεις του όσον αφορά στην καταπολέμηση της ανεργίας στη χώρα. 

Συνομιλία αλλά δεν προσελήφθη ο Χαρτζ λέει η γαλλική προεδρία

Εν αντιθέσει με τις πληροφορίες που επικαλείται η Liberation, ακόμη και του ίδιου του Χαρτζ, η γαλλική προεδρία διέψευσε ότι πατέρας της μεταρρύθμισης της γερμανικής αγοράς εργασίας υπό τον Σρέντερ , θα αναλάβει θέση συμβούλου του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ. Ωστόσο, η προεδρία επιβεβαίωσε ότι οι δύο άνδρες είχαν "άτυπη συνομιλία".

"Ο Φρανσουά Ολάντ το δέχθηκε εδώ και δύο μήνες κατόπιν δικού του αιτήματος για μία άτυπη συνομιλία μίας ώρας και για να του απευθύνει πρόσκληση για ένα συμπόσιο", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Ακιλίνο Μορέλ, σύμβουλος του Φρανσουά Ολάντ, στο περιθώριο της επίσκεψης του προέδρου της Γαλλίας στην Τουρκία.

"Διαψεύδω ότι εκτελεί ή θα αναλάβει χρέη συμβούλου", είπε.