Τριερβελέρ: Μην ανησυχείτε για μένα, είμαι μια χαρά

 

Την πρώτη της δημόσια εμφάνιση μετά τον χωρισμό της και τον νευρικό κλονισμό που υπέστη, έκανε στο Μουμπάι της Ινδίας η πρώην σύντροφος του Φρανσουά Ολάντ.

Η Βαλερί Τριερβελέρ εμφανίστηκε χαμογελαστή και λίγο κουρασμένη, αλλά δήλωσε στους δημοσιογράφους που την πολιόρκησαν : "Είμαι πολύ καλά, μην ανησυχείτε για μένα, ανυπομονώ να συνεχίσω τη ζωή μου".

Η Γαλλίδα δημοσιογράφος βρίσκεται στην Ινδία σε προγραμματισμένο ταξίδι για φιλανθρωπικό σκοπό. Πρώτα επισκέφθηκε ένα νοσοκομείο στο Μουμπάι που ειδικεύεται στη φροντίδα πρόωρων νεογνών, ενώ στη συνέχεια μετέβη σε ένα κέντρο υποσιτισμού που βρίσκεται σε μια παραγκούπολη.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την έναρξη της λειτουργίας του ιδρύματος Fight Hunger in India (Πολεμήστε την πείνα στην Ινδία), η Τριερβελέρ δήλωσε ότι η εμπειρία της ως πρώτη κυρία της Γαλλίας την έχει αλλάξει και ότι σκοπεύει να συνεχίσει το ανθρωπιστικό της έργο.

"Παρέμεινα πρώτη κυρία δεκαεννέα μήνες και κατάφερα να ανακαλύψω ανθρώπους που δεν γνώριζα και ακόμη και ένα μέρος του εαυτού μου που δεν γνώριζα. Δεν βγήκα από αυτή την εμπειρία ίδια με πριν", πρόσθεσε.

Βρίσκοντας μάλιστα το κουράγιο να αστειευτεί, η Τριερβελέρ υπενθύμισε ότι είναι η τρίτη φορά που επισκέπτεται την Ινδία λέγοντας: "Την πρώτη φορά είχα έρθει ως δημοσιογράφος, τη δεύτερη ως πρώτη κυρία και την τρίτη, χαρακτηρίστε με όπως θέλετε".