Σε κλοιό κακοκαιρίας τα Βαλκάνια

Σφοδρές χιονοπτώσεις και ισχυρές χιονοθύελλες σαρώνουν τις νοτιοανατολικές χώρες της Ευρώπης, με δεκάδες θύματα. 

Δεκαεπτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το κρύο στη διάρκεια του τελευταίου σαββατοκύριακου στην Πολωνία, όπου οι θερμοκρασίες σε ορισμένες περιοχές έπεσαν γύρω στους 20 βαθμούς υπό το μηδέν, σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας τα οποία επικαλείται κυβερνητικό κέντρο αντιμετώπισης κρίσεων.

Στη Ρουμανία, σε πολλές περιοχές της χώρας έχει κηρυχθεί "κόκκινος συναγερμός" για ακραία καιρικά φαινόμενα. Κλειστοί είναι οι δρόμοι ενώ "λουκέτο" έχει μπει σε πολλά σχολεία λόγω κακοκαιρίας, συνθέτουν το σκηνικό του καιρού στη Ρουμανία τα τελευταία 24ωρα.

Την ίδια στιγμή, το μεγαλύτερο μέρος της Μολδαβίας ιδίως στα ανατολικά, είναι σε "κίτρινο συναγερμό" ως τις 11 το βράδυ για το ενδεχόμενο χιονοθύελλας. Υπό "κίτρινο συναγερμό" βρίσκονται περιοχές όπως το Ιάσιο, το Μπακάου και η περιοχή Βασλούι.

Στη Βουλγαρία, η κυκλοφορία σε δύο τμήματα του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας έχει σταματήσει εξαιτίας της πτώσης του ηλεκτρικού ρεύματος, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Στις περισσότερες πόλεις του Μαυροβουνίου χιονίζει και η θερμοκρασία δεν ξεπερνά τους 0 βαθμούς Κελσίου- στο Κόλασιν η θερμοκρασία κυμαίνεται στους -9 βαθμούς Κελσίου, στο Μπιέλο Πόλιε στους -8 βαθμούς Κελσίου και στο Νίκσιτς στους -6.

Πιο ασθενής η χιονόπτωση στη Σερβία. Προβλήματα στην κυκλοφορία οχημάτων παρατηρούνται λόγω χιονόπτωσης στο τμήμα του αυτοκινητόδρομου από τη Νις στο Πρέσεβο και στον Άξονα 10 από τη Νις έως το Ντιμιτρόβγκραντ.

Η θερμοκρασία στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας κυμαίνεται από -6 έως -12 βαθμούς Κελσίου.