Σουμάχερ: Γιατί ανησυχεί η 20ήμερη παραμονή του σε κώμα

Για ασυνήθιστα μεγάλο χρονικό διάστημα, κατά το οποίο βρίσκεται σε καταστολή κάνει λόγο ο νευροχειρουργός, Κώστας Βλάχος.

Εμφανίστηκε μάλιστα κατηγορηματικός, λέγοντας ότι οι γιατροί στη Γκρενόμπλ έχουν, μέσω της νευρολογικής εξέτασης, εικόνα για το τι συμβαίνει στο Schumacher: "Το κακό ενδεχόμενο το γνωρίζεις από διάφορες ανακλαστικές λειτουργίες του οργανισμού που δεν επηρεάζονται από την καταστολή. Το καλό δεν μπορείς να το εκτιμήσεις και θα περάσουν αρκετοί μήνες προτού είμαστε σίγουροι για την εξέλιξη ενός τέτοιου περιστατικού".

Όπως υποστήριξε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989, το σύνηθες χρονοδιάγραμμα καταστολής για κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις αυτής της μορφής, κυμαίνεται από μια έως δυο εβδομάδες.

Παρόλ' αυτά όπως συμπλήρωσε ο νευροχειρουργός στην περίπτωση του Schumacher έχουν περάσει 20 μέρες, χωρίς να έχουμε μέχρι στιγμής εικόνα και βλέποντας ότι η κατάσταση δεν εξελίσσεται ομαλά, αν θεωρήσουμε δεδομένο πως ο Schumacher δεν έχει βγει από το κώμα. 

Θυμίζουμε ότι  ο 45χρονος Γερμανός πρωταθλητής τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι στις 29 Δεκεμβρίου. Ήδη διανύουμε την 21η μέρα που βρίσκεται στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ και δεν υπάρχει πληροφόρηση από το ιατρικό τημ που έχει αναλάβει την αποθεραπεία του. Έτσι η ανησυχία και οι εικασίες γύρω από το τι πραγματικά συμβαίνει μεγαλώνουν.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι μάλιστα, μεταξύ των οποίων και ο κύριος Βλάχος, που θέτουν σε αμφισβήτηση, τα όποια θετικα μηνύματα μπορεί να υπάρχουν.

Μάνατζερ Σουμάχερ: Μην ακούτε τις φήμες

Χαρακτηριστικό είναι πάντως το γεγονός ότι η μάνατζερ του Γερμανού πιλότου, Σαμπίνε Κεμ, χαρακτήρισε την κατάσταση του Σούμι σταθερή και προέτρεψε δημοσιογράφους και θαυμαστές του 7 φορές παγκόσμιου πρωταθλητή "να μην ακούν τις φήμες".

"Δυστυχώς πρέπει να επαναλάβω πως όποια πληροφορία σχετική με την υγεία του Μίκαελ, δεν προέρχεται από τους ιατρούς ή τους εκπροσώπους του, πρέπει να αντιμετωπίζεται ως απλό σενάριο", ανέφερε και πρόσθεσε: "Επαναλαμβάνω επίσης ότι η οικογένεια του Μίκαελ είναι ευτυχής και σίγουρη για την ομάδα των θεραπόντων ιατρών, τους οποίους εμπιστεύεται απολύτως".