Στους δρόμους του Κιέβου 50.000 Ουκρανοί

Περίπου 50.000 άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στο κέντρο του Κιέβου, διαμαρτυρόμενοι για τον ξυλοδαρμό του πρώην υπουργού Εσωτερικών και νυν ηγετικού στελέχους της αντιπολίτευσης Γιούρι Λουτσένκο, κατά την διάρκεια ταραχών που ξέσπασαν την Παρασκευή ανάμεσα σε φιλοευρωπαίους διαδηλωτές και την αστυνομία.

Ο Λουτσένκο, πρώην μέλος της φυλοδυτικής κυβέρνησης της φυλακισμένης πρώην πρωθυπουργού Γιούλια Τιμοσένκο, εισήχθη την Παρασκευή το βράδυ στην μονάδα εντατικής θεραπείας νοσοκομείου του Κιέβου και νοσηλεύεται με διάσειση, έχοντας χτυπηθεί περίπου 10 φορές στο κεφάλι με ρόπαλο, σύμφωνα με την εκπρόσωπό του, Λαρίσα Σάργκαν.

Η κατάσταση της υγείας του Λουτσένκο, ο οποίος βγήκε χθες από την εντατική, είναι τώρα σταθερή, αλλά "δεν επιτρέπεται σε κανέναν εκτός από τους συγγενείς του να τον δει", διευκρίνισε η ίδια.

Συνολικά 20 αντιπολιτευόμενοι τραυματίστηκαν στη διαδήλωση της Παρασκευής, κατά την προσπάθειά τους να εμποδίσουν την αστυνομία να οδηγήσει στη φυλακή τρεις άνδρες που καταδικάστηκαν από τη δικαιοσύνη την ίδια ημέρα, κατηγορούμενοι ότι ήθελαν να ανατινάξουν το 2011 ένα άγαλμα του Λένιν.